Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudac u Wimbledonu

Denis Pitner: Sudio sam i teniskim ljepoticama dva Grand Slama

'pitner'
'Fotodesk /Vecernji list'
21.07.2011.
u 11:03

Prijatelji mi zavide jer sam bio blizu Marije Kiriljenko i Ane Ivanović, ističe Varaždinac

I dok naši tenisači ove godine nisu ostavili dublji trag na najvećem i najpopularnijem teniskom turniru na svijetu, londonskom Wimbledonu, ne izborivši ulazak u drugi tjedan natjecanja, Hrvatska je ipak imala svoje predstavnike u samoj završnici. Doduše, nisu bili na terenu već su stajali uz njega. Naime, u ulozi sudaca našlo se troje Hrvata. Među njima je bio i mladi Varaždinac Denis Pitner (26).

- Poslao sam prijavu i garanciju Hrvatskog teniskog saveza i Zbora teniskih sudaca i, na moju veliku sreću, bio sam primljen. Bio sam jedan od čak osam tisuća kandidata za suđenje na ovogodišnjem Wimbledonu - otkrio nam je Denis Pitner na početku razgovora.

Od osam tisuća kandidata trebalo je izabrati 350 najboljih.

- Od tog broja 50 je glavnih sudaca, a 300 linijskih. S obzirom na to da je taj turnir jedan od najvećih sportskih događaja u Engleskoj, domaćini daju prednost svojim sucima. Tako da je bilo izabrano 150 Engleza za suđenje uz liniju, dok je preostalih 150 činilo vrlo šaroliko društvo iz cijelog svijeta - kaže Pitner, kojem su društvo radili Marija Čičak, koja je bila zadužena za suđenje ih “hockeye” sobe te Damir Hižak, također linijski sudac.

Kako se može dospjeti do Wimbledona?

- Osim preporuke saveza, potrebne su vam jako dobre ocjene s prijašnjih turnira. Naime, na svakom turniru glavni vas sudac ocjenjuje. Te su ocjene tajne, skuplja ih međunarodna teniska federacija i u najvećoj mjeri određuju vašu sudačku budućnost - objašnjava Pitner.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Komentara 2

PE
PetarP
15:38 21.07.2011.

Tko je ovaj lik? Neki turist. Nikad cuo za njega. Pratim tenis i znam dosta sudaca jer idem po turnirima. Nije spomenuo nasu najbolju sutkinju koja ide vec vise od 10 godina na sve Grand Slamove i to kao glavni sudac!

Avatar ShuPac
ShuPac
09:07 20.04.2016.

Hockeye????? LOL ..... g. Robert Peharda piše tekst o tenisu u Engleskoj a ne zna ni osnove engleskog jezika. Hockeye .... ha ha ... prestrašni ste vi u Večernjem ... prestrašni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije