Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO DELAŠ U LITVI POTVRĐUJE TALENT

Delaš: Dolazak u Žalgiris bio mi je potez života

Mario Delaš
Leonard Ninčević/VLM
30.01.2010.
u 09:09

Kao što je smireno i zrelo izgledao u porazu Žalgirisa kod Prokoma, Mario Delaš je zvučao dan nakon euroligaškog debija.

Mladi hrvatski centar preporodio se dolaskom u Litvi, a pomaže i nerazmišljanje o materijalnoj situaciji u klubu:

- Dolazak u Žalgiris mi je bio najveći pogodak u košarkaškom životu. Sve je na vrhunskom nivou, ja se trebam samo koncentrirati na košarku. Puno mi znači i povjerenje koje imam od trenera, ne mijenja me nakon prve pogreške i daje mi potporu. Slična stvar je i sa suigračima, od kojih sam najviše s Begićem i Čapinom. Zbog jezika naravno, iako su i svi ostali jako pozitivni.

Delašu se prostor otvorio i zbog ozljeda startnih igrača, Watsona i Klimavičiusa.

- Mijenjam na poziciji centra Begića i zasad je zaista sve odlično. Navijači su pravi poticaj u svakom susretu. Ne prestaju pjevati od početka do kraja, a prate nas i na gostovanjima - priča Mario koji još nije stigao pronaći stan pa je smješten u hotelu.

- Nemamo vremena niti za treninge. Tek smo stigli iz Poljske, a već idemo dalje, u Latviju gdje imamo dva susreta - kaže Delaš bez previše uzbuđivanja. Vjerojatno pomaže dalmatinski mentalitet, koji je navikao na brzi ritam, ali nije na snijeg i minus na termometru.

- Sva sreća pa sam stigao pokupovati zimsku odjeću - smije se Mario, naviknuvši se i na brojna natjecanja. Točnije, njih četiri, od kojih su zaključili VTB ligu na trećem mjestu.

- U Euroligi smo već ispunili očekivanja, a nadam se osvajanju Baltičke lige i domaćeg prvenstva. Žalgiris je klub u kojem su očekivanja jednostavna. Stalno treba pobjeđivati - rekao je jedan od najboljih mladih centara svijeta.

Prepoznali su talent i navijači u Litvi. Nakon minus 24 u Poljskoj, Delaš je bio jedan od rijetkih koji je dobio pozitivnu ocjenu i pljesak. Ukoliko tako i nastavi, status miljenika publike, kakvog u Kaunasu ima Marko Popović, nije daleko.

- Kada je Unics stigao u Kaunas, Popovića su dočekali na neviđen način - oduševljeno je ispričao Delaš govoreći o "standing ovationu", dodjeli nagrade i traženju autograma zadarskog šutera.

Zbivanja u hrvatskoj košarci, pogotovo Splitu, Mario i dalje prati bez prestanka, a pozdravio je i odlazak Ante Tomića u Real Madrid.

- Radi se jako dobro s mladima, samo se teško dobiva prilika. Financijska kriza je došla kao prilika mladim igračima, što se pokazuje i na primjeru Cibone koja ove sezone igra jako dobro, pogotovo u obrani. Mogli bi dobiti Khimki u uzvratu - pogledao je Delaš i prema hrvatskog euroligašu prije polaska za Latviju i nastavka pravog NBA ritma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije