Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUŠKA KONKURENCIJA

David Rudisha proglašen najboljim atletičarem ove sezone

\'05.09.2010.,Split - Na stadionu Poljud poceo je dvodnevni atletski Kup kontinenata na kojem sudjeluje oko 400 najboljih atleticara iz cijelog svijeta.David Lekuta Rudisha pobjednik utrke 800m. Photo
Igor Kralj/PIXSELL
21.11.2010.
u 18:10

Za najboljeg svjetskog atletičara ove sezone proglašen je 21-godišnji Kenijac David Rudisha.

On je ove sezone dvaput poboljšavao svjetski rekord na 800 metara. Prvo na mitingu Dijamantne lige u Berlinu (1:41.09), a potom na mitingu u talijanskom gradu Rietiju (1:41.01). Srušio je 13 godina stari rekord W. Kipketera. Na tronu je smijenio Usaina Bolta koji se ove sezone nije baš proslavio rezultatima.

Štoviše, čak je izgubio utrku na 100 metara od američkog sprintera Tysona Gaya.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije