Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRA NA EUROPSKOM TRONU

Perković: Išla sam na sve ili ništa i dobila zlato!

Sandra Perković
AFP
28.07.2010.
u 20:25

Zagrepčanka Sandra Perković europska je prvakinja u bacanju diska! U svom prvom nastupu na Europskom prvenstvu, Sandra je senzacionalno pobijedila i osvojila prvu zlatnu medalju hrvatske atletike na europskim prvenstvima.

Sandra Perković (20) nova je prvakinja Europe u bacanju diska. Nakon juniorskog, osvojila je i seniorsko zlato. Nakon što je u posljednjoj seriji bacila disk 64,67 metara i nakon što je Grasu ostala na 63,48 metara, slavlje je moglo početi. Prvo je potrčala u zagrljaj treneru Ivanu Ivančiću.

Ivanča je pogodio

– Nismo ništa rekli jedno drugome. Zagrlili smo se, poljubili i rasplakali – rekla je Sandra.

Velikom treneru Ivančiću, najzaslužnijem za procvat hrvatskih bacača posljednjih godina, ovo je prva seniorska medalja. Dosad je uglavnom sakupljao juniorske.

– Mene ovdje zanima samo zlato – rekao je Ivanča uoči natjecanja.

I pogodio je. Kao nikad do sada.

– Znala sam da će, bude li mi prvi hitac dobar, sve dobro završiti. Eto, prvi put sam na jednom natjecanju imala svih šest ispravnih hitaca. I pritom je samo jedan bio ispod 60 metara. Ne, ovo nije normalno, ovo je fantastično – govorila je Sandra koja je prvi buket cvijeća dobila od Bernija. Nije joj to prijatelj ili dečko, a nije riječ ni o Ecclestoneu.

– Ha, ha, Berni je maskota. Ne znam otkud mu to cvijeće – rekla je Sandra.

Rumunjka Grasu opasno je prijetila, sve do posljednje serije.

– Žao mi je što je opet gubitnica. Ta žena u svojoj karijeri stalno osvaja druga i treća mjesta. Nadala sam se samo da će taj moj posljednji hitac biti barem za centimetar duži od njenog. U juniorskoj karijeri puno puta sam gubila za taj jedan centimetar – istaknula je Sandra.

Najozbiljnija kandidatkinja za zlato, Njemica Nadine Müller, bila je tek osma. A ove sezone ima uvjerljivo najbolji hitac u svijetu – 67,78.

– Moja prijateljica "Milica" nije imala svoj dan. A bila je najbolja u kvalifikacijama. No, rekla sam: tko je bio loš u kvalifikacijama, tko se jedva provukao mora biti dobar u finalu. Valjda je Bog htio da uzmem zlato nakon loših kvalifikacija.

Još više samopouzdanja

Trener Ivančić stalno je s tribina vikao: "Uđi u kuk, uđi u kuk!".

– Rekla sam sebi: nemaš što izgubiti u tom posljednjem hicu. Išla sam na sve ili ništa, ušla sam u kuk i ispalo je odlično. Eto, to je dokaz da moram trenera slušati – istaknula je Sandra.

Kome će posvetiti svoje prvo, nadamo se ne i posljednje, seniorsko zlato?

– Posvetit ću zlatnu medalju mami Vesni. Ona je uvijek bila uz mene tijekom cijele karijere, i onda kad sam umalo odustala od atletike zbog dviju operacija. Ovo zlato donijet će mi još više samopouzdanja za sljedeća natjecanja. Uskoro me očekuje završnica Dijamantne lige, pa miting u Zagrebu, pa Kup kontinenata u Splitu – rekla je Sandra koja se u Zagreb vraća tek 2. kolovoza.

– Zaslužila sam odgledati Europsko prvenstvo do kraja sa zlatnom medaljom oko vrata. Vjerujem da će i Blanka osvojiti još jednu pa da se kući vratimo s dvije – rekla je Sandra koja će biti upisana u povijest kao prva hrvatska atletičarka koja je osvojila medalju na europskim prvenstvima – i k tome još zlatnu.

Sandra je s puno emocija prepričavala kako je proživljavala posljednje trenutke na borilištu i iščekivanje hica Rumunjke Grasu.

– Molila sam Boga "samo da ne izgubim zlato za jedan centimetar". Jer, baš mi se to često znalo događati na natjecanjima. Nema odmora, već ću dan nakon osvajanja zlata biti na treningu.

Rezultati, finale EP-a u bacanju diska, žene:

1. PERKOVIĆ, Sandra CRO 64.67

2. GRASU, Nicoleta ROU 63.48

3. WISNIEWSKA, Joanna POL 62.37 SB

4. SADOVA, Natalya RUS 61.20

5. SENDRIUTE, Zinaida LTU 60.70 PB

6. TOMASEVIĆ, Dragana SRB 60.10

7. RUMPF, Sabine GER 58.89

8. MÜLLER, Nadine GER 57.78

9. JANSEN, Monique NED 56.29

10. SAYKINA, Svetlana RUS 56.09

Ključne riječi

Komentara 23

MR
mravac
23:32 28.07.2010.

Svaka čast purgerica!

OB
-obrisani-
20:18 28.07.2010.

BRAVO! HVALA! Treba nam radosnih vijesti!

DA
dalibor32
21:45 28.07.2010.

Bravo \"mala\"!!! Kapa do poda; mala je jako simpatična!!! Svaka čast!!! Ali zato mi moramo gledati trećerazredni klub s \"hrvatskim igračima\". Pa kad plaćamo basnoslovnu pretplatu dajte da gledamo što hoćemo!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije