Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajan rezultat 26-godišnje članice Zagreba

Čudesna Lisa! Hrvatska će imati maratonku na OI!

'  '
''
27.09.2010.
u 10:10

Lisa Stublić prije tri godine došla je iz SAD-a, odakle joj je majka i gdje je odrasla, u Zagreb. Ovdje se i zaljubila u Darija Nemeca, prijatelja svog trenera Slavka Petrovića.

Lisa Stublić (26), atletičarka Zagreb Ulixa, osvojila je deveto mjesto na berlinskom maratonu, u vremenu 2:33.42, što je za šest minuta bolje od hrvatskog rekorda koji je držala Tijana Pavičić još od 1989. godine. No, važnije je da je Lisa za četiri minute nadmašila A-normu za Olimpijske igre u Londonu! Tako ćemo prvi put u povijesti na OI imati predstavnicu u maratonu. Predstavnike smo imali još ranih devedesetih.

Vlasnica četiri rekorda

– Kada sam ušla u cilj i vidjela rezultat, pomislila sam da sanjam. To mi je prvi maraton u životu i bez obzira na to što smo se dobro pripremali, nisam očekivala tako dobar rezultat – rekla je Lisa Stublić, koja je iz SAD-a došla u Hrvatsku prije tri godine.

– Tata mi je iz okolice Siska, a mama je Amerikanka. Htjela sam doći u domovinu svoga oca i kada sam vidjela način treninga moga današnjeg trenera Slavka Petrovića to me toliko oduševilo da sam ostala. I nije mi žao – istaknula je Lisa, koja drži hrvatske rekorde na 3000 m zapreke, 5000 metara, u polumaratonu i maratonu.

– Znam da je za mnoge taj rezultat iznenađenje. No, za nas koji smo u Lisinu stručnom stožeru nije. Pripremali smo se gotovo u tajnosti za taj rezultat. Zahvalio bih i Zoranu Žiliću koji je Lisi glumio "zeca" dobrih 40 kilometara – rekao je Slavko.

Trčat ću u Zagrebu

I u Lisinu klubu svi su oduševljeni.

– Njezin rezultat u maratonu toliko je dobar kao da sad Ana Šimić nakon osobnog rekorda koji iznosi 1,92 metra preskoči u visu 2,02 metra – istaknuo je Tihomir Buinjac, glasnogovornik kluba.

Lisa ne samo da je izborila sudjelovanje na OI već će biti naš jak adut, uz Blanku Vlašić i Sandru Perković, na Svjetskom prvenstvu u J. Koreji sljedeće godine.

– Lisa sigurno može poboljšati rezultat za sedam do osam minuta. Ne treba obećavati medalju, ali nikad se ne zna. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za svjetsko prvenstvo i olimpijske igre. Godišnje neće trčati više od dva maratona – rekao je Petrović.

Hoće li Stublić nastupiti 10. listopada na Večernjakovu maratonu?

– Željela bih se predstaviti Zagrepčanima i vjerojatno ću trčati, ali polumaraton – rekla je Lisa, koja je u sretnoj vezi a atletičarem Zagreba Darijem Nemecom.

– Nakon nastupa na olimpijskim igrama moći će se slobodno i oženiti, a ja se nadam da ću biti kum – zaključio je presretni Slavko Petrović.

Ljiljana Ćulibrk, hrvatska rekorderka na 3000 metara, oduševljena je Lisinim rezultatom.

– Napokon ćemo imati predstavnicu na dugim prugama na velikim atletskim natjecanjima. Za dvije godine može još znatno napredovati i s desetak maratona u nogama imat će neophodno iskustvo za velike rezultate. No, mora dobro paziti da se ne ozlijedi, ozljede su česte kod maratonki. Mora paziti na upalu tetiva i kostiju – rekla je Ćulibrk koja se također okušala na maratonu.

– Sad kada ima normu za SP i OI sigurno će se potpuno posvetiti maratonu – istaknula je Ćulibrk. (dm)

Ključne riječi

Komentara 41

VI
vitaszorcms
12:43 27.09.2010.

Ispravak,Petrić

CA
CastrumFF
12:19 27.09.2010.

@drivek Lapsus - ne Line nego Lise

OV
ovett
11:25 27.09.2010.

Fantastično!! Svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije