Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TE-KVON-DO

Podvig 16-godišnje Splićanke: Runtić prvakinja Europe i uz najteži oblik dijabetesa

Anamarija Runtić
Foto: Dražen Brajdić
1/5
24.10.2015.
u 19:55

Anamarija boluje od najtežeg oblika dijabetesa (tip 1) i svaki si dan četiri puta daje injekcije inzulina.

Nakon Brune Vuletić, dva dana kasnije europskom je juniorskom prvakinjom postala još jedna tekvondašica splitskog Marjana. Zapravo, ono što je u Letoniji postigla 16-godišnja Anamarija Runtić vrijedi više od zlata jer se na najviše postolje popela popela s četiri glatke pobjede (tri prekidom) uz impozantnu bodovnu razliku od 58:15.

Nakon uvjerljive finalne pobjede nad Moldavkom Ciuchitom još impresivnije zazvučala je informacija da Anamarija boluje od najtežeg oblika dijabetesa (tip 1) i da si svaki dan četiri puta daje injekcije inzulina.

Na putu do zlata Runtić je eliminirala Ukrajinku Karčenko (12:0), Srpkinju Ruljić (7:0) te Britanku Moorby (19:7), da bi u finalu na predaju, zapravo na prijevremeni prekid borbe, prisilila i Moldavku Anu Ciuchitu (20:8).

Dodatna zanimljivost je to da je Anamarijina mlađa sestra Dora u srpnju ove godine na Europskom kadetskom prvenstvu osvojila brončano odličje.

Uz broncu Ane Taslak, ovo Anamarijino zlato, predstavlja jubilarnu 40. medalju Te-kvon-do kluba Marjan na velikim natjecanjima. Među njima je čak 18 naslova europskih i svjetskih prvaka u sve tri uzrasne kategorije.

Komentara 3

BA
baksi
23:05 24.10.2015.

Samo naprid splitska kraljice

DU
Deleted user
04:43 25.10.2015.

Bravo draga djevojko, želim ti sve najbolje i još puno uspjha u sportu i životu uopće.

MA
Majur
07:37 25.10.2015.

Bravo curo!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije