Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uperili pištolj u glavu

Rasparana hrvatska zastava i opljačkan jedan navijač: Mostarce napali huligani u Brazilu

Brazil navijači Mostar
Foto: VL FOTO
1/3
19.06.2014.
u 13:36

Iako potrgana, jedan od zaštitnih znakova reprezentacije - mostarskih vatrenih - ponovno će biti uz najdražu repku.

Mostarski vatreni Ultrasi našli su se u pravoj dramatičnoj situaciji za vrijeme i nakon prve utakmice s Brazilom koja je igrana na Areni Corinthians u Sao Paulu kada ih je napala skupina navijača Brazila.

Kako doznaje Večernjak, za vrijeme utakmice kockasta zastava s natpisom Mostar našla se na udaru huligana koji su noževima, koje su pronijeli na stadion, nasrnuli najprije na vatrene. Kada su se povukli pred huliganima, oni su s nekoliko rezova rasparali ovu zastavu, te su je prekinuli i pala je s tribina na mjesta gdje su se nalazili novinari, pričaju nam očevici ovoga događaja.

"Stavili su mi pištolj na glavu"

Nakon utakmice navijači od kojih je dio ovu zastavu nosio na desetke velikih susreta vatrenih na europskim i svjetskim smotrama posljednjih godina, su je ipak pronašli među novinarskim ekipama potrganu i na više mjesta izbušenu. Unatoč svemu, dio navijača je ipak odlučio nastaviti boravak u Brazilu i pratiti druge susrete vatrenih.

Foto: VL FOTO

Po svjedočenju jednoga od njih, koji nije želio biti imenovan, suočio se s klasičnom otmicom i pljačkom. U jednome od naselja Sao Paula bukvalno mu je život bio u opasnosti. 
On tvrdi da se najednom našao u situaciji kada su ga okružili pripadnici jedne od lokalnih bandi. Kaže: “Nije to kao kod nas da negdje ostaviš stvari pa onda ne gledaš, pa ti ukradu novac ili dokumente”.

“Stavili su mi pištolj na glavu i morao sam izvaditi sve iz džepova. Uzeli su mi mobitel, novac, zrakoplovne karte, putovnicu”, svjedoči ovaj Mostarac. On je imao sreće pa je u blizini bila policija i nakon kraćeg vremena su mu vraćeni dokumenti.

>>Fifa istražuje hrvatske navijače zbog ustaške zastave!

>>Severina zamotana u zastavu objavila: Proud to be Croat

Komentara 23

MA
marizupa
15:14 19.06.2014.

reference...a reci ti "čuj pametnjakoviću" kakve veze imaju hrvatski gradovi i sela s BiH i Srbijom, pa ipak gotovo svi muslimani i Srbi koji žive i kruh zarađuju u Hrvatskoj navijaju za BiH i Srbiju?

BO
Boriso
15:26 19.06.2014.

Ne treba se previše opuštati u Brazilu, nisu bez vezna upozorenja o kriminalu u Brazilu.

HE
hercegovačkiponos
15:32 19.06.2014.

Pričao mi je najbolji prijatelj, koji se vratio iz Brazila, da su im ukrali dvije karte za utakmicu, dva novčanika i jedan fotografski aparat. Sve u dosluhu sa taskistom, koji ih je ostavio u jednoj sporednoj uličici blizu stadioa na milost i nemilost tim bandama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije