Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert prosinečki:

'Kamerun nema momčad, a Meksiko je jako opasan'

Meksiko - Kamerun
Foto: Reuters (Ilustracija)
15.06.2014.
u 08:30

Kamerunci igraju u velikim klubovima, izvrsni su, ali ih ne krasi zajedništvo, to je problem - kaže Robert Prosinečki

Priželjkivali smo remi, no na kraju je Meksiko ipak upisao tri boda, svladavši Kamerun 1:0. A i za taj jedan pogodak Meksikanci su se morali još kako pomučiti, boreći se, osim s Kameruncima, i s lošim sucem, koji im je prije vodstva poništio čak dva posve regularna zgoditka! No, "zlatni dečko" Peralta ipak je zabio za veliku radost Meksikanaca...

Nema zajedništva

- Kamerun ima fantastične pojedince, koji igraju u velikim klubovima. Svi su jaki, fizički su spremni, ali nisu momčad, nema tu zajedništva - iznio nam je Robert Prosinečki svoj dojam nakon viđenog dvoboja. Odmah je i nastavio:

- Gledao sam Kamerun, a vidio sam - Meksiko! Uh, kako su dobri, omaleni, vižljasti, idu "kao avioni"... Oduševili su me brzinom i hitrinom, ali i nevjerojatnim samopouzdanjem, nisu stali ni sekundu, čak ni kad su im suci poništili dva čista gola. Znao sam da su dobri ali nisam znao da su toliko dobri! Budu li igrali ovako s Brazilom, siguran sam da neće izgubiti. Ne ukaže li se, jasno, nekakav "nishimura"...

Nahvalili ste Meksiko, vratimo se ipak Kamerunu, našem sljedećem suparniku. Je li pomalo čudno što ne izgledaju kao momčad, a trener im je Nijemac Volker Finke, koji inzistira upravo na tome?

Bit će teško, jako teško...

- Može on inzistirati koliko hoće, no vidite da tamo ima velikih problema. Sjetite se priča o premijama, pa su onda ostavili dvojicu igrača u hotelu(!?)... Čudno je to što im se događa i svakako utječe na ozračje. Imaju fenomenalne igrače, ali jako im nedostaje taj momčadski duh.

Kako igrati protiv Kameruna?

- Kako? Nemam pojma... Znam samo da nam neće biti nimalo lako! Vjerujem i nadam se da ćemo pobijediti, jer je Kamerun, poput većine afričkih momčadi, ipak taktički pomalo "divlji", nije discipliniran. I to ćemo morati iskoristiti. Bit će nam teško, jako teško, vidjeli smo i dosad, uostalom, da nema lakih utakmica, ni loših momčadi. Gledam, recimo, okršaj Čilea i Australije - povede Čile 2:0 nakon 15 minuta i kažem "to je to, bit će sad pet-šest komada"! A onda se Australci vrate u igru, zabiju gol i "drže u šahu" Čileance do zadnje minute, pa Čile je "visio kao šunka"! Sve je to, dakle, tu negdje, odlučivat će sitne potankosti - rekao je Prosinečki i na kraju naglasio:

- Baš smo u teškoj skupini, težoj nego što mi se činila na papiru. Klima će u toj džungli, u Manausu, svakako ići na ruku Kameruncima, koji su definitivno više od naših nogometaša navikli na vrućinu, sparinu i vlagu. Stoga treba biti pametan, treba mudro trčati, ni slučajno se ne smijemo natjeravati s njima. I nama je, kao i njima, to ključna utakmica, poraženi može pakirati kofere i isplanirati godišnji odmor - kaže Prosinečki.

>>Pranjić: Zglob je bolje, bit ću spreman za Kamerun

Komentara 21

UR
urbanum
10:18 15.06.2014.

Nikad u povijesti nogometa kod nas ( da ne upotrijebim onaj otužni termin "region" ) raskorak između onog što ostvaruju nogometaši i stručnjaci nije bio tako velik kao danas. Vodeći klubovi u Europi angažiraju hrvatske nogometaše i nedvojbeno ih cijene. Istovremeno ni u jednoj od najboljih liga nema niti jednog od naših "stručnjaka". To je činjenica o kojoj se manje više šuti i koja sigurno ima svoje objašnjenje. Jedino mjesto gdje ti "stručnjaci" dokazuju svoju "stručnost" su hrvatski mediji. Tu izviru poput poplave sa svih strana. Od njihova znanja i kompetentnosti "bolji" su samo sportski novinari specijalizirani za nogomet. To ima karikaturalne razmjere s tim da nema razlike u "prognozama" ili "analizama". Ako je to za "trenera svih trenera" još i objašnjivo za ove mlađe koji uz ostalo svoj ugled grade na gemištima zaista je otužno. Čak i kad otvoreno kažu: Nemam pojma!

DU
Deleted user
08:46 15.06.2014.

Ovo nije FIFA nego FIFA-vizija (aludiram na EURO-viziju)

VL
????
10:47 15.06.2014.

Samo ja se bojim da nas je onaj sudac iz prve utakmice koštao prolaska jer ćemo protiv Meksika morati ganjati ne samo pobjedu nego i gol-razliku (pod pretpostavkom da dobijemo Kamerun u sljedećoj), pogotovo pobijedi li Meksiko Brazil što mi se uopće ne čini nemogućim. U tom slučaju će Brazilci dobiti Kamerun s razlikom koja im je potrebna (naravno uz sudački vjetar u leđa) i onda i sa šest bodova možemo ići kući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije