Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni kankan

Merci, Allemagne! Za drugi krug Nijemci su nam otkrili kvarove

Men's Handball - Germany v Croatia - 2017 Men's World Championship Main Round - Group C -  Kindarena, Rouen, France - 20/01/17 - Germany's Hendrik Pekeler in action.   REUTERS/Charles Platiau
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.01.2017.
u 12:21

Na izborniku Babiću je sada da izvuče iz te lekcije ono najbolje i popravi na bolidu što se može. Znate ono iz prijenosa formule 1, “vrijedni mehaničari McLarena cijelu noć su radili na mašini...”.

Merci, Allemagne, govorili bi nekad voditelji Eurovizije nakon što bi bili pročitani glasovi iz Njemačke u izboru za najljepšu pjesmu Europe. Merci, Allemagne, mogli bismo i mi reći sada uoči početka drugog kruga Svjetskog prvenstva jer su Nijemci u prvom vrhunskom izazovu na ovom natjecanju upozoravali na manjkavosti u igri hrvatske reprezentacije koje nismo mogli u toj mjeri vidjeti u utakmicama s Mađarima i Bjelorusima. Naravno, nije da ništa ne valja, ima dobrih stvari, ali dobro je što smo naletjeli na Njemačku, trenutačno možda i najpotentniju momčad Europe.

Na izborniku Babiću je sada da izvuče iz te lekcije ono najbolje i popravi na bolidu što se može. Znate ono iz prijenosa formule 1, “vrijedni mehaničari McLarena cijelu noć su radili na mašini...”.

Evo samo nekoliko pitanja za razmišljanje: kako da u utakmicama koje dolaze malo više pomognemo našim vratarima, koji su dobri, ali u najtežim utakmicama ostanu prečesto na mršavom broju obrana? Prije Aliloviću, a sada Iviću i Stevanoviću, nabijat će se na nos nekad Omeyera ili Hvidta, sada Wolffa, za deset godina tko zna koga, ali činjenica je da ih se olako izgubljenim loptama u napadu prelako ostavlja na streljani.

Kako da više koristimo krila koja su odlična, ali ih lijevi i desni vanjski često ne vide ili zaborave? Kako bolje odgovoriti na nalete suparnika koji, sada Njemačka, a u Riju Poljska, pobjegnu na 6 razlike, a to se u vrhunskom rukometu u pravilu ne ispušta? Iznimku je već potrošio Veszprem u lanjskom finalu LP-a. Kako da otkrijemo koja je zapravo udarna postava reprezentacije koja ne mora počinjati utakmicu, ali mora biti na terenu kad se ona lomi? Zasad znamo da su prva krila Horvat i Štrlek. I da je prvi desni vanjski Stepančić. Tko je prvi vratar? Kružni napadač i lijevi vanjski? Ključne pozicije napada otkako je rukometa. Na lijevom malo Mandalinić, malo Mamić, malo Duvnjak u kombinaciji s Cindrićem. Ukupni učinak 2-3 gola. Da, znamo i da je ne samo prvi srednji vanjski nego i glavni igrač, netko tko se logično nametnuo kao vođa, ali zašto ga onda nema cijelo drugo poluvrijeme u napadu? No dobro...

Odličan je bio onaj skeč s treninga, kojim je elegantno odbačena pomisao da je u stožeru razdor između šefa Babića i pomoćnika Metličića. To pokazuje da ima u repki i atmosfere i lucidnosti. E sad još samo da tu lucidnost prenesemo na teren, počevši od današnje utakmice protiv Egipta, i možemo se nadati nečem većem. Jer, drugi krug je novi turnir.

Inače, bila je jedna situacija i u Riju kad je pozvana minuta odmora, Metličić je zaustio da nešto kaže, no Babić ga je potjerao prostrijelivši ga pogledom. K’o Herr Flick Von Smallhausena u seriji Alo, alo. I kad smo već kod nje... Svakako očekujemo u napadu više vica, ali i brzine i žestine u izvođenju akcija, jer na trenutku je to protiv Nijemaca izgledalo kao pokazna vježba izvođenja skok-šuta. Školski, ali previše paradno, kao kad Helga uđe u sobu k pukovniku, prošapće da je stigao general, a pola minute poslije otvori vrata i zavrišti: “Generaaaaal vooooon Klinkerhoffen!” Dok ona to sve izvede i najavljeni uđe, Gruber i ostali već posakrivaju kobasice i krivotvorine posrnule madone s velikim... znate već čim.

Komentara 4

PA
pan-am
14:02 22.01.2017.

Ma mi smo najjači gazimo sve do finala i dalje ,nema mjesta panici.

KA
kajinx
14:54 22.01.2017.

Merci, Allemagne, Danke France!

DU
Deleted user
16:08 22.01.2017.

Ne krivim naše vratare - po obrani se golmani poznaju. Mislite li da bi Omeyer bio tako dobar da nema bedem na 6 metara ? Kada je vratar osiguran lakše je braniti. Naš cijeli tim je loš u obrani i neizmjerno spor u napadu. Bez ideje. Stoje u napadu i čekaju da netko pređe 2 igrača i stisne u silu gol. Na silu ide preko slabih ekipa, ali ne preko Njemačke, Francuske, Danske i ostatka društva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije