Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup u zatvoru

Život u Hrvatskoj može biti bolji

biksup u zatvoru
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/3
21.12.2013.
u 21:47

Božić onda kada imamo sluha za Boga - poručio je biskup Antun Škvorčević u propovijedi.

Uoči božićnih blagdana požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je Kazneni zavod u Požegi i slavio svetu misu na kojoj su sudjelovali djelatnici te zatvorenici. Biskup je na početku kazao kako se u pripravi za Božić  kod nas na trgovima i u trgovinama događa određeni dinamizam, da oni koji se nalaze u zatvoru kao da su njega sasvim isključeni. No, rekao je, najveći predbožićni dinamizam događa se u čovječjem srcu i savjesti gdje se ostvaruju nova opredjeljenja, otvara srce da bi ga Bog koji je postao čovjekom ispunio svojom blizinom, svjetlom i snagom.

Biskup je u homiliji kazao da je Božić onda kada imamo sluha za Boga te prihvatimo opredjeljenja za život koji dolazi iz njegovih mogućnosti ljubavi. -Život u Hrvatskoj može biti bolji, ispunjen svjetlom i ljubavlju ukoliko svatko pođe od sebe samoga, od onoga što u njemu može ostvariti Bog, od dostojanstva i nutarnje slobode koju s njime može živjeti i u zatvoru, i koju mu nitko ne može oduzeti istaknuo je biskup poželjevši svima puno božićne radosti.

Na kraju misnog slavlja jedna je zatvorenica uputila biskupu čestitku za Božić u ime svih nazočnih i predala rukotvorinu koju su sami zatvorenici izradili. Čestitku u ime djelatnika izrekla je ravnateljica Ranka Farkaš, zahvalivši biskupu na već tradicionalnom pohodu. Istaknula je kako biskupov dolazak u njihovu ustanovu mnogo znači zatvorenicima i djelatnicima i da on u njihovu ne baš laganom svakodnevnom poslu svjedoči kako nisu sami i zajedno s njima moli da ih prati Božji blagoslov.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije