Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očuvanje okoliša

Vinkovci žele postati "Zeleni grad"

Solarne ploče
Ilustracija: Duško Marušić/PIXSELL
25.04.2014.
u 09:58

Na razini Vukovarsko-srijemske županije ovaj projekt se već godinama vrlo uspješno provodi.

Vinkovci se žele svrstati među gradove u kojima se omogućuje čistiji transport, teži ostvariti bolja kvaliteta zraka i u kojima se potiču obnovljivi izvori energije i zelena gradnja, žele postati "Zeleni grad".

- Nadamo se da su Vinkovci "zeleni grad", ali ako još nisu, vrlo skoro će biti, jer kroz naše projekte očuvanja okoliša, puno radimo na tome da postanu "Zeleni grad". Upravo smo prije nekoliko dana dobili odgovor da nam je kroz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prošao jedan projekt gdje će građani dobiti i dodatnu kantu i dodatnu vrećicu kako bi građani razvrstavali otpad u samom kućanstvu, na mjestu nastanka kako se to radi u Europi i to je europski standard. Provodimo projekte ekološke održivosti, a sve u korist građana i konačnog cilja da postanemo "Zeleni grad" - kaže vinkovački dogradonačelnik Ivan Bosančić dodajući kako će zahvaljujući sredstvima Fonda za zaštitu okoliša omogućiti Vinkovčanima sufinanciranje izrade fasade ili ovojnice oko kuće kako bi se trošilo manje energije i ugradnju solarnih panela na krovove kuća za proizvodnju električne energije.

Na razini Vukovarsko-srijemske županije ovaj projekt se već godinama vrlo uspješno provodi.

>> Vinkovački Polet nabavlja autobuse koji zadovoljavaju ekološke EU standarde

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije