Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt e-škole

U gunjanskoj školi otvorena Učionica budućnosti, peta u Hrvatskoj

Gunja
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/9
15.09.2014.
u 15:40

Ravnatelj gunjanske škole, Stipica Mišura je zahvalio na novoj suvremenoj učionici, posebice što se, kako je rekao, udružila cijela Hrvatska i pružila pomoć Gunji, posebice u prvim danima katastrofe.

Nakon srednjih škola u Zagrebu i Koprivnici i osnovnih škola u Otoku i Bjelovaru, u nazočnosti ministra obrazovanja Vedrana Mornara, župana Bože Galića te predstavnika Samsunga i CARNeta, svečano je otvorena Učionica budućnosti u nedavno obnovljenoj OŠ Antuna i Stjepana Radića u Gunji.

Nakon što je obnovljena u rekordnom roku od posljedica poplave, gunjanska škola je peta po redu s otvorenom Učionicom budućnosti koja omogućava interaktivno učenje uz podršku najnovijih informacijskih tehnologija za njenih gotovo 350 učenika. Zajednički je to projekt CARNeta i tvrtke Samsung Electronics uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i time se uspješno nastavlja i postavlja temelje za školsku godinu 2014./2015., rečeno je na prezentaciji projekta i otvaranju Učionice budućnosti. Ravnatelj gunjanske škole, Stipica Mišura je zahvalio na novoj suvremenoj učionici, posebice što se, kako je rekao, udružila cijela Hrvatska i pružila pomoć Gunji, posebice u prvim danima katastrofe.

- Ova donacija, naravno, ima veliku materijalnu vrijednost, ali za mene je također važno i to što moji učenici s ovim alatima imaju istu ili veću šansu za napredovanje i školovanje čak i u odnosu na znatno razvijenije sredine. Ova učionica i računalno komunikacijska mreža škole predstavljaju sam vrh opremanja jedne školske ustanove, a na nama je da ih sada maksimalno koristimo i obrazujemo djecu za izazove 21. stoljeća - rekao je ravnatelj Stipica Mišura.

Učionica budućnosti opremljena je nastavničkim tabletom, 30 učenički tablet računala i pametnom pločom što omogućuje interaktivnu razmjenu znanja. Ministar Mornar je rekao kako mu je drago što se u školi u Gunji opet čuje školsko zvono i što se vratilo u klupe 310 učenika, a svega toga ne bi bilo bez entuzijazma i rada ljudi iz pozadine, a i bez financijske pomoći države koja je u obnovu 12 u poplava oštećenih škola uložila 10 milijuna kuna i nekoliko milijuna u opremanje.

Ovu su modernu učionicu opremili sponzori i bez njih ne bi imali ovo danas - rekao je ministar Mornar.

Ravnatelj CARNeta, Zvonimir Staniće je istaknuo kako je "danas lijepo biti ravnatelj CARNeta" i da je učionica u Gunji rezultat tromjesečnih napora i zalaganje cijele ekipe djelatnika CARNeta i Samsunga jer nakon poplave cjelokupna računalno-komunikacijska oprema škole je bila uništena.

- Danas ovdje vidimo kako se stvara nova okolina za obrazovanje u Hrvatskoj, gdje su učenici u mogućnosti učiti i komunicirati online putem, uz pomoć najsuvremenijih digitalnih pomagala - izjavio je Seho Kim, predsjednik Uprave Samsung Electronics Adratic dodajući kako vjeruje da će "mlađe generacije s inicijativom Učionice budućnosti, biti pokretač radne snage za 10 godina u Hrvatskoj i biti osnažene kreativnošću i konkurentnošću".

>> Za roditelje ‘kazne’ nema, ali uskraćuju djeci znanja i navike

>> Nastava u obnovljenoj školi u Gunji: Radilo se i po tri smjene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije