Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poseban izraz

U Slavonskom Brodu raste drvo 'ukrašeno' poderanim tenisicama

tenisice
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
11.02.2014.
u 18:27

Umjetnici su krošnju skoro napupale breze započeli obuvati u stare, poderane, prljave i sve druge osobine i "arome" iznošenih tenisica

Brođani su odlučili drvo ukrasiti tenisicama. Stoga, tko želi biti dio ovog projekta neka svoje stare tenisice ne baca u smeće. Vrlo jednostavno i besplatno može ih izložiti na drvetu uz pješačku i biciklističku stazu koja vodi prema Sportsko-rekreacijskom centru "Poloj", u blizini skejt parka.

Iako je još uvijek ime autora ili pak grupe autora ovog osebujnog i neobičnog umjetničkog djela brodskoj kulturnoj javnosti nepoznato, neosporna je činjenica da svojevrsna instalacija u netaknutoj prirodi izaziva pozornost prolaznika i rekreativaca i iz dana u dan raste, te poprima sve značajniju formu prave i vrijedne umjetnine. Primjer je to u kojem do izražaja dolazi neobuzdani temperament i jaka želja  mladih (ili pak starijih) umjetnika da po mnogočemu u inspirativnom iskazu budu različiti od drugih, pa su u svom maniru već u startu odbacili izlizani koncept, primjerice "zaključanih lokota", te na vidljivo originalan način krošnju skoro napupale breze započeli obuvati u stare, poderane, prljave i sve druge osobine i "arome" iznošenih tenisica.

To jedinstveno trodimenzionalno umjetničko djelo koje dočarava svu čaroliju "starki", "adidaski" i inih patika dok se ljuljaju na povjetarcu, zainteresirano građanstvo mo ći će razgledati sve dok prizor  budu dopuštali "zeleni", komunalni redari i gradski komunalci.

>> Političari poručili: Slavonski Brod neće biti grad slučaj

Komentara 1

Avatar adminjepeder
adminjepeder
19:15 11.02.2014.

Bolje da ga ukrase narančama, barem bi neko dijete usrećili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije