Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavljena sjednica Gradskog vijeća

Požega konačno dobiva poduzetničku i gospodarsku zonu

Nino Smolcic
Dušan Mirković/ Pixsell
22.04.2014.
u 14:11

Grad će zainteresiranim građanima ponuditi zemljište na kojem će moći urediti svoje vrtove, najavio je NIno Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća.


 

Odluka o osnivanju Poduzetničke zone Industrijska ulica sjever te odluka o osnivanju Gospodarske zone poljoprivredno-poslovne namjene i rekreacijske zone Požega sjever koja će se pružati od Poljoprivredne škole do Alaginaca, najvažnije su odluke koje bi gradski vijećnici Požege trebali donijeti na idućoj sjednici Gradskog vijeća koja je zakazana za dva dana. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća.

-Žao mi je što Požega nije ove odluke donijela mnogo ranije. Sve bi bilo puno jednostavnije da je Požega u najmanju ruku prije deset godina imala definiranu gospodarsku zonu, precizirane uvjete tko može u nju ulagati te koja se industrija tamo može razvijati. Mi smo u području koje je trebalo biti gospodarska zona dobili trgovačku zonu. Nakon odluke o osnivanju gospodarske zone na gradskoj je vlasti da privuče ulagače koji žele raditi i zapošljavati  - poručio je Smolčić.

Najavio je i odluku o tzv. urbanim vrtovima. Naime, Grad će zainteresiranim građanima ponuditi zemljište na kojem će moći urediti svoje vrtove. Vijećnici će odlučivati i o imenovanju Upravnog vijeća Javne ustanove sportski objekti Požega.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije