Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć

Novih 70 kontejnera dopremljeno u Gunju

29.05.2014., Gunja - Posljedice katastrofalne poplave koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju.
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
21.08.2014.
u 15:26

Radi se o kontejnerima koje je osiguralo Ravnateljstvo za robne zalihe te da su od 70 dopremljenih kontejnera tri posebno adaptirana za potrebe liječničke ambulante u Gunji

Pomoćnik ministra gospodarstva Ivo Milatić danas je u Gunji predao na korištenje dodatnih 70 kontejnera namijenjenih stanovništvu iz poplavljenih područja. Prema riječima Milatića radi se o kontejnerima koje je osiguralo Ravnateljstvo za robne zalihe te da su od 70 dopremljenih kontejnera tri posebno adaptirana, spojena i posebno uređena za potrebe liječničke ambulante u Gunji.

- Pripremamo još dvije grupe kontejnera namijenjenih za potrebe praonice veša i posuđa i time Ministarstvo gospodarstva polako privodi kraju akciju zbrinjavanja stanovništva općine Gunje. Ravnateljstvo je pripremilo ukupno 103 kontejnera od kojih je njih 70 dopremljeno u Gunju, rekao je Milatić. Najavio je i da će se u slučaju daljih potreba ili iznimnih situacija za kontejnerima ministarstvo ponovno angažirati ali i da planiraju postavljanje više velikih šatora u Gunji za dnevne potrebe stanovništva angažiranog na obnovi. Prema navodima iz ministarstva za nabavu, dopremanje, pripremu terena i postavljanje kontejnera uloženo je više od 4,2 milijuna kuna.

Primopredaji kontejnera nazočio je i načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić koji je najavio da će kontejneri tijekom idućeg tjedna biti namješteni od strane Ministarstva socijalne politike i mladih te da će odmah potom u njih biti smještene najugroženije obitelji.

– U Gunji je oko 150 kuća na kat i obitelji iz tih kuća uglavnom su se već vratile u selo i smjestile na katovima. Uz njih još oko 50 obitelji uspjelo je do sada sanirati jednu ili više prostorija i vratili se u svoje kuće, rekao je Lucić govoreći o stanju u selu. Izvijestio  je medije i da će Vlada RH stanovnike Gunje osloboditi plaćanja električne energije za srpanj, kolovoz i rujan. Razlog tome je što je u selu angažirano 400-ak aparata za isušivanje pa je i potrošnja struje osjetno uvećana.

>>Uklonjene sve urušene zgrade na poplavljenim područjima

>>37 pirotehničkih tvrtki razminira minsko sumnjivo područje u Gunji

>>Prve građevinske tvrtke uvedene u posao na obnovi kuća u Gunji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije