Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani osiromašeni

Na istoku Slavonije neće povećavati poreze iako će gubiti u proračunu

siromaštvo
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.11.2014.
u 09:13

Nova opterećenja građana ne planira ni Grad Otok jer su se, kaže gradonačelnik Josip Šarić, pripremali na ovu situaciju

Gradovi na istoku Slavonije zbog vladine mini porezne reforme što znači manje novca u njihovim proračunima, neće uvoditi nove poreze i namete i onako dovoljno osiromašenim građanima već se manjak pokušati prebroditi na razne načine.

- Vinkovci neće povećavati poreze, komunalnu naknadu niti druge namete kako bi nadoknadili ono što gubimo mini poreznom reformom iako računamo da ćemo biti godišnje na gubitku 4 milijuna kuna. Inače, prihod u našem proračunu je 90 milijuna kuna. Pokušat ćemo se snaći na druge načine, primjerice, smanjenjem nekih donacija i investicija, ali nećemo građane opteretiti novim nametima - kaže vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Nova opterećenja građana ne planira ni Grad Otok jer su se, kaže gradonačelnik Josip Šarić, pripremali na ovu situaciju.

- Smanjili smo plaće u gradskim službama za 16 posto. U konačnici ćemo biti u gubitku za 3 milijuna kuna što je puno obzirom da je naš proračun ove godine 13 milijuna kuna. Od sedam stavki prihoda, dvije se smanjuju, a to je uno za nas - kaže gradonačelnik Šarić. Ni Grad Županja nema u planu povećanje nameta građanima.

>>Vinkovci imaju potencijal biti uvršteni na listu svjetske baštine UNESCO-a

>>Vinkovački Grad Export uz pomoć hrvatskih veleposlanstava pronalazi kupce i povećava izvoz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije