Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županjska posavina

Marijana Petir: iz EU Fonda solidarnosti stiže 17.6 milijuna eura pomoći

19.12.2014.
u 11:05

Nada se da će novac pomoći bržem povratku kućama te oporavku krajeva Hrvatske

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir pozdravila je postignuti kompromis oko Proračuna EU za 2014. i kompromisa za izradu općeg Proračuna EU za 2015. godinu.

- To su dobre vijesti. Europska unija se sada treba posvetiti ciljevima koji moraju omogućiti bolji život građanima, pogotovo u onim dijelovima koji su bili pogođeni gospodarskom krizom te se iz nje još uvijek polako izvlače ili su još u recesiji poput Hrvatske - rekla je Marijana Petir i posebno pozdravila donošenje dviju odluka za mobilizaciju sredstva iz Europskog Fonda solidarnosti, uzimajući u obzir ledenu oluju u veljači 2014. nakon koje su uslijedile poplave te za poplave koje su ponovno pogodile Hrvatsku u svibnju ove godine pa je ova godina u Hrvatskoj i njenom susjedstvu priroda dva puta pokazala svoju razornu snagu.

Izravna procijenjena šteta u Hrvatskoj viša je 370 milijuna eura.

- Nažalost, unatoč svim poduzetim naporima i pokazanoj solidarnosti stanovnika drugih dijelova Hrvatske i Europe, dio stanovnika županjske Posavine neće dočekati božićne blagdane u svojim domovima. Nadam se da će upravo ova pomoć iz Fonda solidarnosti EU u visini od oko 17,6 milijuna eura pomoći njihovom bržem povratku kućama te bržem oporavku krajeva Hrvatske koje su pogodile ove teške nepogode - rekla je Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu.

>> Posjetit ću Veljka Marića u zatvoru u Srbiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije