Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isporuka materijala

Iz Vladinog ureda najavili nastavak obnove kuća Hrvata u BiH

kaciga, radnik
Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL
21.07.2014.
u 14:35

Do prekida je došlo jer je BiH carinila našu pomoć

Administrativne zapreke u proceduri oslobađanja od plaćanja carine i carinskog evidentiranja nadležne Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine razlog su zbog kojeg zbog kojeg je 2011. godine došlo do prekida isporuke građevinskog materijala za obnovu kuća iz Programa pomoći Vlade RH Hrvatima u BiH.

Ističe se to u odgovoru koji nam je dostavljen iz Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana Večernjak je pisao o problemu 300-tinjak hrvatskih povratnika u BiH kojima je prije tri godine dostavljena samo polovica obećanog građevinskog materijala za obnovu kuća.

- U studenom prošle godine Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obavijestilo nas da su stvoreni uvjeti za nastavak isporuke materijala. Međutim, ponovno su nastali problemi u osiguranju špeditera za poslove uvoza – kažu u Vladinom uredu. Dodaju kako su na sastanku s predstavnicima BiH održanom 18. lipnja otklonjene sve tehničke i administrativne zapreke u provedbi programa, te je dogovoren nastavak isporuke građevinskog materijala u narednih deset dana. Ističu kako je za program održivog povratka Hrvata u BiH od 2001. do danas utrošeno 289,8 milijuna kuna.

>> Uskoro započinje obnova kuća stradalih u poplavama u Posavini

Komentara 1

DU
Deleted user
17:11 21.07.2014.

Pa non stop nekakve administrativne zapreke, greška u software-u, zagubljeni papiri, kašnjenje na natječaj, donešen zakon kojeg Ustavni sud sruši... Ima li itko sposoban ovdje? Da ja tako obavljam svoj posao, odavno bih bio na burzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije