Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

HSPAS: Predsjednik Gradskoga vijeća treba biti Igor Gavrić

Gradsko vijeće Vukovar
Branimir Bradarić
22.07.2014.
u 15:28

Priopćenje je uslijedilo nakon konferencije za novinare vukovarskog SDP-a gdje je rečeno kako ta stranka ne snosi odgovornost za ne konstituiranje vijeća na prvoj sjednici.

- Sukladno ostvarenim rezultatima smatramo da predsjednik gradskog vijeća treba biti iz redova pobjedničke koalicije. Odbijanjem predloženog Igora Gavrića za predsjednika gradskog vijeća, upravo SDP sa svojim koalicijskim partnerom onemogućava konstituiranje gradskog vijeća, a time i mogućnost donošenja proračuna, kojim bi se osigurala sredstva za besplatne udžbenike vukovarskim osnovnoškolcima, navodi se u priopćenju vukovarske podružnice HSP dr. Ante Starčevića kojega potpisuje predsjednik Marijan Pavliček.

Priopćenje je uslijedilo nakon konferencije za novinare vukovarskog SDP-a gdje je rečeno kako ta stranka ne snosi odgovornost za ne konstituiranje vijeća na prvoj sjednici. Pavliček navodi kako posebno začuđuju izjave kojima se opravdava nedolazak na sjednicu od strane vijećnice HSPAS Slavice Jelinić s čime se, kako se navodi, opravdava nerad i neodgovornost. - Smatramo da je primarni zadatak svakog političara, pa tako i vijećnice Jelinić opravdati zadobiveno povjerenje birača redovitim dolaskom na sjednice Gradskog vijeća, te aktivnim sudjelovanjem na istim.

Ovim putem još jednom apeliramo na savjest svih novoizabranih vijećnika, da uvide ozbiljnost situacije, kako bi prilikom slijedećeg pokušaja uspjeli konstituirati gradsko vijeće te donijeti proračun, koji će biti za dobrobit svih vukovarskih građana, navodi se u priopćenju u kojem se i podsjeća da je koalicijska lista HDZ/HSPAS za Gradsko vijeće osvojila 5953 glasa, odnosno 44,61 posto, za razliku od koalicijske SDP/HNS koja je osvojila 3080 glasova, odnosno 23,08 posto. 

>> Vukovarski politički cirkus se nastavlja: Propao 1. pokušaj konstituiranja gradskog vijeća

Komentara 2

Avatar Katrin
Katrin
19:01 22.07.2014.

Dva ista članka i dvije iste greške. Branimire Branimire.... Slavica je viječnica HDSSB-a NE HspAS-a!!

MA
maria
15:03 23.07.2014.

Ajd nek je jos netko primjetio strucnost, a a bogme i "pismenost" kvazi novinara BB

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije