Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Građani odbijaju redovito čišćenje dimnjaka

Foto: Branimir Bradarić
1/2
14.01.2015.
u 10:28

Građani moraju biti svjesni kako su dimnjačari komunalni djelatnici te da je čišćenje dimnjaka od strane ovlaštenoga dimnjačara obveza, a ne mogućnost

Tijekom zadnjih mjesec dana u Vukovaru su zabilježena četiri slučaja požara dimnjaka radi kojih su bili prinuđeni intervenirati i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vukovar.  Prema riječima Gorana Bendre, voditelja dimnjačarskog odjela u gradskoj tvrtki Tehnostan koja je zadužena za održavanje dimnjaka, u svim objektima gdje je došlo do požara prethodno je dimnjačaru bio spriječen pristup dimnjaku. – Više od pola stanovnika grada Vukovara odbija dimnjačarske usluge.

Građani moraju biti svjesni kako su dimnjačari komunalni djelatnici te da je čišćenje dimnjaka od strane ovlaštenoga dimnjačara obveza, a ne mogućnost. Građani jednostavno odbijaju dolazak dimnjačara ili se pak ne javljaju na obavijesti koje im se ostave, pojašnjava Bendra. Uz sve to treba znati i kako sprječavanjem pristupa dimnjačaru građani riskiraju i kazne koje je propisao grad. Radi učestalosti odbijanja dolaska dimnjačarima, ali i požarima koji su se dogodili iz toga razloga, grad Vukovar je počeo slati opomene onim građanima koji nisu dopustili čišćenje dimnjaka ili se nisu javili po obavijesti. Inače, Tehnostan pod svojom ingerencijom ima oko 8500 kuća, 354 ulaza stambenih zgrada te 85 kotlovnica.

Imaju zaposleno pet dimnjačara koji održavaju sve te objekte.

>> Mladići umrli zbog neispravnog dimnjaka

Komentara 1

JA
james49
11:27 15.01.2015.

A kad se kuća zapali i izgori, traže pomoć od hrvatskih građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije