Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Brodski laburisti uputili otvoreno pismo gradonačelniku Duspari

Laburisti Slavonski brod
Ivica Galovic/PIXSELL
19.03.2014.
u 20:27

Laburisti su zabrinuti, kako navode u pismu, zbog sve većih financijskih pritisaka i nameta građanima Slavonskog Broda, kroz prošlogodišnje povećanje stope prireza s 8 na 12 posto i nedavno poskupljenje komunalne naknade za čak 31 posto.

Izvršni odbor slavonskobrodskog ogranka Hrvatskih laburista- Stranke rada uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Mirku Duspari.

Laburisti su zabrinuti, kako navode u pismu, zbog sve većih financijskih pritisaka i nameta građanima Slavonskog Broda, kroz prošlogodišnje povećanje stope prireza s 8 na 12 posto i nedavno poskupljenje komunalne naknade za čak 31 posto. Zahtijevaju javno očitovanje o trošenju prikupljenih sredstava.

- Poštovani gradonačelniče Duspara, premda tijekom Vaše predizborne kampanje niste spominjali niti najavljivali povećanje takozvanih nameta građanima, Vi ste odmah nakon izbora za gradonačelnika, u suglasju i dogovoru s Vašim partnerima u Gradskom vijeću, povećali prirez, a potom od 1. siječnja 2014. godine poskupjeli komunalnu naknadu za 31 posto. Naravno, ne sporimo da se povećanje temelji na odlukama Gradskog vijeća, jer u njemu zajedno s SDP-om imate čvrstu većinu. Konstatiramo da je je takav način povećavanja prihoda, bez obzira na obrazloženje, zapravo prevara građana. Pitanje je vremena, s obzirom na to da ste već dva puta prekršili predizborna obećanja, kada ćete to ponovno pokušati učiniti. U cilju zaštite građana Slavonskog Broda od daljnjih financijskih pritisaka koji polaze od činjenice da je proračun za 2014. godinu opet prenapuhan, tražimo da se objave podaci o financijskom planu Grada u vezi komunalne naknade kao i izvještaj o dosadašnjem/prošlogodišnjem trošenju tih sredstava. Također, u ime brojnih građana tražimo Vaše javno očitovanje da li je Grad novac, prikupljen od komunalne naknade tijekom 2013. godine trošio kako je planirano, odnosno koliko je nedostajalo sredstava budući da je komunalna naknada poskupjela čak 31 posto, navode u otvorenom pismu gradonačelniku brodski laburisti.

>> Laburisti raspustili zagrebački ogranak, zbog neefikasnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije