Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeno-scenski spekatakl

25. Brodsko glazbeno ljeto: Brođani zbog kiše nisu sreli ​"Mozarta u vrtu"

Mozart u vrtu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
12.07.2014.
u 14:38

Iako je kiša donekle pobrkala planove da Brođani sretnu "Mozarta u vrtu", ipak su ga doživjeli u suhom i to na daskama velike pozornice Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić"

Nažalost ​​iako je kiša donekle pobrkala planove da Brođani sretnu "Mozarta u vrtu", ipak su ga doživjeli u suhom i to na daskama velike pozornice Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić". Naime, planirana izvedba kostimiranog glazbeno-scenskog spektakla "Mozart u vrtu" u sklopu 25. Brodskog glazbenog ljeta ​,​ koji se trebao odigrati "pod zvijezdama" na platou ispred dvorane, zbog loših vremenskih prilika prebačena je na unutrašnju pozornicu. Promjena predviđene lokacije na sreću Brođanima nije uspjela smanjiti uzvišeni doživljaj glazbene čarolije najljepših uvertira i arija iz opernih remek djela genija iz Salzburga, slavnog Wolfganga Amadeusa Mozarta. Sjajnu predstavu glazbeno-scenskog spektakla na pozornici je izvodilo 40-ak glazbenika Zagrebačkog orkestra mladih uz talentirane pjevače, sopranisticu Antoniu Dunjko i baritona Tea Visintina, te kostimirane glumce Dunju Fajdić i Vedrana Komeričkog ​​ koji su utjelovili likove Mozarta i njegove sestre Nannerl. Zagrebačkim orkestrom mladih ravnao je maestro Igor Tatarević, inače poznati promotor Mozarta i njegovih djela.

Programi 25. Brodskog glazbenog ljeta nastavljaju se već u utorak 15.srpnja, za kada je najavljen cjelovečernji koncert Međunarodnog orkestra mladih, Ethno Croatia on the Road.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije