Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o, da...

Bacate nepojedene pržene krumpiriće? Nemojte, evo što možete napraviti s njima

krumpirići
Foto: Thinkstock
15.07.2016.
u 09:29

Kada se ohlade, prženi krumpirići nikome nisu poželjna namirnica te stoga završavaju u smeću

Svatko se s vremena na vrijeme poželi prženih krumpirića. 

Iako ih je dobro na meniju imati što rjeđe s obzirom na veliku količinu soli koje sadrže te činjenicu da su prženi u dubokom ulju, jednom kad ih se zaželite i napravite ili kupite veću količinu, ostatak bacate. 

Kada se ohlade, prženi krumpirići nikome nisu poželjna namirnica te stoga završavaju u smeću. 

Ipak, nemojte ih bacati, savjetuje Huffington Post. 

Hladne krumpiriće stavite u široku tavu na malo ulja, nikako ih nemojte "utopiti" u ulju. Stavite tavu na srednje jaku vatru dok se ne podgriju.

Tako podgrijani, ponovno su dobri za konzumaciju, a možete ih začiniti i začinskim uljem, topljenim sirom i sl...

>> 6 stvari koje ne biste trebali zagrijavati u mikrovalnoj

 

Komentara 7

DA
DambacrnaMamba
11:24 15.07.2016.

A ja sam već mislio da ih mogu posaditi da mi ponovo naraste krumpir ;-)

Avatar reference
reference
12:23 15.07.2016.

Kada se ohlade, prženi krumpirići nikome nisu poželjna namirnica te stoga završavaju u smeću....tako je kod normalnih naroda, jedino kod anglosaksonaca nije, jer oni ce posrati pa pojesti zato nam prestanite prenositi to anglosaksonsko smece.

DU
Deleted user
10:24 15.07.2016.

Iznimno zdrav, krumpir spada u jednu od najrizičnijih namirnica kada je riječ o podgrijavanju, stoga bi se ono trebalo izbjegavati! Krumpir je jedna od namirnica koja je pri vrhu na popisu kada je riječ o trovanju hranom. Iako je riječječ o iznimno zdravoj namirnici, krumpir podgrijavanjem gubi hranjive vrijednosti i postaje toksičan! U njemu se podgrijavanjem oslobađa koncentracija toksičnog solanina koji razgrađuje bjelančevine u tijelu. Pozitivno je to što je potrebna jako visoka doza solanina da bi se otrovali. Tu dozu ne možemo naći u jednom obroku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije