Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza Kostelića

Tomba, Zurbriggen i Aamodt odlazili su u stilu, a Ivica je trenutno na dnu

06.01.2013., Sljeme, Zagreb - Utrka najboljih slalomasa na devetom izdanju Snjezne kraljice.  Ivica Kostelic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.12.2014.
u 09:30

Posljednjih deset godina u ovo doba imao ih je od 75 do 170, a sad ima jedan bod i posljednji je

Ivice, do kada ćeš skijati, pitanje je na koje Ivica Kostelić (35) posljednjih godina često odgovara, a ono se nameće kada se požali na bolove u koljenu ili leđima. Ljestvicu s terminom skijaške mirovine diže, najprije ju je postavio nakon OI u Sočiju, a početkom godine, kada je tamo uzeo kombinacijsko srebro, najavio je:

Volju i želju nije izgubio

– Mogu još! Vidimo se u Pyeongchangu na OI 2018.

Cilj je u karijeri olimpijsko zlato. Bilo mu je u četiri navrata nadohvat ruke, ali imao je i peh. Sjetite se Talijana Giuliana Razzolija (29) koji mu je pred nosom uzeo i zlato u Vancouveru, ali i utrku na Sljemenu, a zatim nestao s podija! Današnji rezultati su alarmantni, a pitanje s početka, pretpostavljamo, postavlja svaki gledatelj skijaških utrka. Zaista mu ne ide, skija slabo, a prije svega deset mjeseci osvojio je medalju na Igrama. Zašto? Popušta li tijelo? Dolaze li na naplatu sve operacije? Volju i želju nije izgubio. No u sedam utrka ove sezone četiri je okončao bez plasmana u drugu vožnju, tri je puta bio između 30. i 39. mjesta, a za vikend u Areu i odustao pred ciljem. Listajući njegove rezultate posljednjeg desetljeća, u ovo doba, sredinom prosinca, bio je između devetog i 48. mjesta, a bodova je imao u rasponu od 75 do 170, u pravilu više od 150. Danas ima – jedan. I to iz spusta?! Čitate li poredak skijaša, morate pročitati sva imena da dođete do njegovog na 110. mjestu. Nakon Ivice liste više nema. Je li vrijeme za mirovinu? To će odlučiti on i čelnici Saveza, no tužno je gledati bivšeg prvaka kako se muči na začelju.

Maier u mirovinu sa 36

Usporedili smo karijere najboljih skijaša svih vremena, kraljeva OI, svjetskih prvenstava i Svjetskog kupa kako bismo vidjeli kada su se oni odlučili za mirovinu. Alberto Tomba karijeru je završio sa 31 godinom, ali u stilu! Pobijedio je u slalomu na završnici u Crans-Montani te kratko rekao:

– Imam tri olimpijska zlata i sad je dosta!

Ingemark Stenmark, švedska nacionalna ikona, otišao je u mirovinu sa 32, kada je bio 17. skijaš svijeta. Marc Girardelli skije je skinuo sa 33 godine, bio je 115. skijaš svijeta. Idol našeg skijaša Hermann Maier karijeru je završio sa 36, kao 26. skijaš svijeta. Pirmin Zurbriggen zbog obitelji je otišao kao prvi skijaš svijeta sa 27 godina i danas ima petero djece. Kjetil André Aamodt otišao je sa 34 godine kao osmi na svijetu. Objavio je odluku kada je primao nagradu za sportaša godine... Znači, priča ima raznih. Odlazili su i na vrhu, ali i posljednji. A Kostelić? Savjetovali su mu mirovinu i prije nego što je osvojio Svjetski kup, vraćao se mnogo puta. Hoće li i sada? Uspije li, bit će to zaista povratak s dna, u ovakvoj situaciji još nije bio...

>> Ivica Kostelić pao i ostao bez druge vožnje, Filip Zubčić posljednji

Komentara 22

Avatar Bakunin
Bakunin
10:06 16.12.2014.

U Sloveniji bi bili sretni da imaju i ovakvog Kostelića!

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
11:49 16.12.2014.

EUJanez...hihihihihihi sosed to što je neka Maze osvojila bodove više govori o očajnoj konkurenciji nego o njoj samoj jer bi tako i ja trenutno u dječjem vrtiću bio Svjetski prvak u Maratonu!Dok je skijala Janica za Maze je znala samoo njena uža obitelj!Janica je u ca.7 godina skijanja pobijedila u 30 utrka a Maze i pored očajne konkurencije u 15!!!!!!!!!!!! godina samo 26 ...hihihihihihihihihihi..to bi čak i tebi trebalo sve reći!A o medaljam i olimpijskim zlatima nije potrebno ni vrijeme gubiti!!!!Maze je drugorazredna skijašica i profitira od niakve konkurencije!A što se tiče Ivice on sam ima više pobjeda nego svi!!!!!!!!!!!! Slovensk skijaši od početka Svjetskog Kupa!!!Hihihihihi....ergo ...Hrvaški skijaši su za vas Slovence vanzemaljci!A što se tiče provociranja tu bi bio uspješan da ti je IQ iznad 45!!!!hihihihihihihih

OX
oxymoron
14:14 16.12.2014.

Ostavite Ivicu na miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije