Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijaški SP

Snježna oluja otkazala superveleslalom, utrka se vozi sutra

Ivica Kostelić
Goran Stanzl/PIXSELL
04.02.2015.
u 23:30

- Bilo je nemoguće održati fer i, posebno, sigurnu utrku - kazao je direktor muših utrka u Svjetskom skijaškom savezu Markus Waldner.

Gust snijeg i snažan vjetar, zapravo prava snježna oluja, odgodili su utrku muškog superveleslaloma koja će se morati održati sutra. Organizatori u Beaver Creeku pokušavali su ukloniti svježi snijeg sa staze ali ih je u tome onemogućavao vjetar. 

- Bilo je nemoguće održati fer i, posebno, sigurnu utrku - kazao je direktor muških utrka u Svjetskom skijaškom savezu Markus Waldner

Od hrvatskih skijaša tako su dan odmora više dobili Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim i Max Urlich, ali ne i Istok Rodeš koji ima povišenu temperaturu i koji nije trebao voziti niti u srijedu. U toj utrci mogla bi nastupiti dvojica slavnih povratnika, Bode Miller i Aksel Lund Svindal. Zapravo Miller će sigurno, a Svindal možda. Amerikanac se vratio nakon operacije leđa (diskus hernija), a Norvežanin nakon što mu je početkom listopada, dok je igrao mali nogomet, puknula Ahilova tetiva. 

- Nemam nikakvog imperativa, želim se dobro osjećati i dobro zabaviti - kazuje Svindal

A upravo je njegov sunarodnjak Kjetil Jansrud možda i najveći favorit jer je sjajno otvorio sezonu u brzim disciplinama, a i aktualni je olimpijski pobjednik u superveleslalomu. Premda ove sezone nije vozio niti jednu utrku, Millera smatraju jednim od favorita jer u nogama ima četiri pobjede u Beaver Creeku u karijeri. 

- Imam brzinu da mogu kandidirati za odličje - ističe Miller. Ipak, američka javnost s najviše zanimanja pratit će nastup Teda Ligetyja, trostrukog svjetskog prvaka sa prošlog Svjetskog prvenstva. U Schladmingu je Ligety bio prvak u superkombinaciji, u veleslalomu ali i u superveleslalomu pa njegova misija obrane postolja započinje danas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije