Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suspenzija 4 godine

Skandal! U Sloveniji namještali rezultate kako bi Vanessa Mae nastupila na ZOI!

Vanessa Mae u Sočiju
Reuters/ PIXSELL
11.11.2014.
u 17:30

Zbog ovog incidenta kažnjeno je još petero slovenskih i talijanskih djelatnika koji su suspendirani na jednu ili dvije godine

Međunarodna skijaška federacija (FIS) suspendirala je Vanessu Mae, poznatu violinisticu, na četiri godine zbog namještanja rezultata koji su joj omogućili nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. 

Naime, FIS je utvrdio da su joj u Sloveniji na utrkama veleslaloma lažirali rezultate kako bi joj pomogli da ispuni normu i nastupi u Sočiju. U priopćenju je navedeno kršenje niza pravila, a u zaključku stoji:

"Da nije varala, Vanessa Mae nikad ne bi sudjelovala na Zimskim olimpijskim igrama".

Podsjetimo, poznatoj violinistici bila je velika želja da nastupi na ZOI, što je i ostvarila u Sočiju. Natjecala se pod zastavom Tajlanda, a tom prilikom koristila je očevo prezime Vanakorn. Završila je posljednja s 50 sekundi zaostatka za pobjednicom Slovenkom Tinom Maze.

Zbog ovog incidenta kažnjeno je još petero slovenskih i talijanskih djelatnika koji su suspendirani na jednu ili dvije godine.

>>Vanessa Mae: OI su najveća predstava na svijetu, bila sam privilegirana danas

Komentara 9

Avatar Radoboj_
Radoboj_
18:19 11.11.2014.

Gdje je Eurojanez da napiše koju o haškoj pravdi?

MA
marsovac
17:50 11.11.2014.

sta stvarno !!, u sloveniji !!, nemoguce !!, ma nemojte nas zezati, oni su najbolji i naj ljepsi...........hi,hi,hi,

MA
Mar...anac
18:30 11.11.2014.

Hmmmmmmmmm je li u ovu aferu bio upleten i nas Zlovenac EU Jovan, onako domoljubno na balkanski nacin?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije