Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELESLALOM LENZERHEIDE

Hirscher je uzeo Veliki kristalni globus, Ligetyju Mali veleslalomski i pobjeda

Marcel Hirscher
Foto: Reuters (Ilustracija)
15.03.2014.
u 13:26

A Mali veleslalomski globus osvojio je slavljenik u današnjoj utrci, Amerikanc Ted Ligety, koji je bio najbrži s vremenom 2:15.63. Da je Hirscher bio samo sekundi brži uzeo bi i taj Globus jer je baš toliko od njega bio brži trećeplasirani Neurether.

Nevjerojatan rasplet imala je utrka veleslaloma na završnici Svjetskom kupa u Lenzerheideu. Sve je krenulo odustajanje Norvežanina Aksela Lunda Svindala u prvoj vožnji, što je značilo da je Austrijanac Marcel Hirscher na pragu osvajanja Velikog kristalnog globusa.

Iako je Hirscher tek završio kao četvrti (op.a. bio sedmi nakon prve vožnje), prestigao je po bodovima Svindala te uzeo Veliki kristalni globus jer ostala je još samo jedna utrka i to slalom koji Svindal ne vozi. Treći je to uzastopni Veliki globus za Hirshera.

A Mali veleslalomski globus osvojio je slavljenik u današnjoj utrci, Amerikanc Ted Ligety, koji je bio najbrži s vremenom 2:15.63. Da je Hirscher bio samo sekundi brži uzeo bi i taj Globus jer je baš toliko od njega bio brži trećeplasirani Neurether. Na kraju su Ligety i Hirscher imali isti broj bodova, ali je Globus otišao k Amerikancu zbog više pobjeda u sezoni.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Ligety je za tri stotinke bio brži od Francuza Alexisa Pinturaulta te za 26 stotinki brže od Nijemca Felixa Neureuthera, inače vodećeg nakon prve vožnje.

Skijaši sezonu završavaju sutra slalomom.

Lenzerheide, veleslalom:

1. Ted Ligety (SAD) 2:15.63
2. Alexis Pinturault (Fra) +0.03
3. Felix Neureuther (Njem) +0.26
4. Marcel Hirscher (Aut) +0.27
5. Roberto Nani (Ita) +0.45

Veleslalom, poredak:

1. Ted Ligety (SAD) 560
2. Marcel Hirscher (Aut) 560
3. Alexis Pinturault (Fra) 458

Svjetski kup, poredak:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1122
2. Aksel Lund Svindal (Nor) 1091
3. Alexis Pinturault (Fra) 999

>> Shiffrin deklasirala konkurenciju i potvrdila kako je najbolja slalomašica svijeta

Komentara 2

Avatar 4XGOLD
4XGOLD
13:28 17.03.2014.

A gdje je tu Janez Fak!???Janeze jaaaaaaaaaaviiiiii seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije