Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LENZERHEIDE

Shiffrin deklasirala konkurenciju i potvrdila kako je najbolja slalomašica svijeta

Mikaela Shiffrin
Reuters (Ilustracija)
15.03.2014.
u 12:05

Najbolja slalomašica godine i dobitnica Malog kristalnog globusa deklasirala je konkurenciju i s vremenom 2:04.45 uzela prvo mjesto.

Na posljednjem slalomu sezone Svjetskog kupa za skijašice u Lenzerheideu pobijedila je Amerikanka Mikaela Shiffrin. Najbolja slalomašica godine i dobitnica Malog kristalnog globusa deklasirala je konkurenciju i s vremenom 2:04.45 uzela prvo mjesto.

Shiffrin je bila vodeća i nakon prve vožnje sa čak 1.57 sekunde prednosti, dok je u drugoj vožnji izgubila tek neznatnih 13 stotinki i u cilj ušla sa 1.44 sekunde prednosti ispred Šveđanke Fride Hansdotter. Na pobjedničkom postolju uz njih danas je bila Marlies Schild sa 1.66 sekunde prednosti.

Shiffrin je najbolja slalomašica sa 638 osvojenih bodova u sezoni, točno 150 više od Fride Hansdotter.

U ukupnom poretku Veliki globus osigurala je Austrijanka Anna Fenninger, koja danas nije nastupala.

U nedjelju se vozi posljednja disciplina Svjetskog kupa za žene, veleslalom.

Lenzerheide, slalom:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 2:04.54
2. Frida Hansdotter (Šve) +1.44
3. Marlies Schild (Aut) +1.66
4. Katrin Zettel (Aut) +1.68
5. Wendy Holdener (Švi) +1.70

Slalom, poredak:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 638
2. Frida Hansdotter (Šve) 488
3. Marlies Schild (Aut) 385

Svjetski kup, ukupni poredak:

1. Anna Fenninger (Aut) 1271
2. Mario Hoefl Riesch (Njem) 1180
3. Lara Gut (Švi) 1056

>> Denise Karbon objavila kraj karijere: Vrijeme je za neke druge ciljeve

Komentara 6

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
12:11 17.03.2014.

Mikaela Shiffrin je jedna od tih mnogih talentiran i uspješnih skijaša iz istorije skijanja koji su pobjeđivali poneku utrku ili osvajali medalje ali nisu uspjevali proči 2000 bodova u jednoj sezoni svjestkog kupa. Tako nešto može i uspjeva samo jedna i zauvijek nedostižna ljepotica i rekorderka posebne klase. Gospodin Gips Kostelić koji posebno cijeni rezultate iz cijele sezone sigurno sanja da trenira takovo skijaško čudo sa kojim se može osvajati one nedostižne i maltene nevjerovatne rekorde. Gips i Tina bi bili sjajan fampionski tandem za rezultate koji stoje na vjeke vjekova.

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
12:38 15.03.2014.

Treba biti pošten i navesti da je Amerikanka pobijedila jer je mlada Slovenka Maze unatoč prednosti od skoro 6!!!!!!!!! sekundi odustala od druge vožnje rekavši za slovensku TV da je to napravia kako bi i ostali nešto dobili!Svaka čast na velikodušnosti!

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
07:09 17.03.2014.

Meni se čini da je jedino Tina Maze i nikako ova talentirana mlada Mikaela Shiffrin dosada istinski deklasirala konkurenciju u svjestkom skijanju jer osvojiti 2414 svjetska boda što je onoliko koliko so ove godine osvojile prva i druga u paketu ili onoliko koliko su u najboljim godinama Ivica i Janica osvajali u paketu to je preavo deklasiranje. Sve ostalo su odlični rezultati i sjajni skijaši ali Tina Maze je nešto više, nešto nevjerovatno i nešto dosada i ubuduče nedostižno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije