Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Siniša Varga jučer posjetio Krapinsko - zagorsku županiju

U zabočku bolnicu dolazit će se liječiti i pacijenti iz Zagreba

ministar Varga
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/2
23.07.2014.
u 16:00

Ministar Varga je rekao da Opća bolnica Zabok nije samo zagorska bolnica, već i bolnica uže zagrebačke regije

Od ukidanja stotinjak kreveta u zabočkoj Općoj bolnici kako se Masterplanom bivšeg ministra Rajka Ostojića najavljivalo, barem zasad, neće biti ništa. Tako se čini nakon jučerašnjeg posjeta ministra zdravlja Siniše Varge Zagorju.

Najnovija u Hrvatskoj

- Zabočka bolnica odradila je svoj intervju u Ministarstvu zdravlja s timom koji radi reviziju Masterplana. Ja ne znam nalaze, ali je jasno da zabočka Opća bolnica nije samo bolnica Krapinsko - zagorske županije, već i dio uže zagrebačke regije sa 800 tisuća stanovnika. To je najnovija bolnica u Hrvatskoj koja ima svu potrebnu infrastrukturu, opremu i kadrove koji mogu pružiti vrlo visoku razinu zdravstvenih usluga. Jedna je od onih koje pripadaju vrhu medicine gledajući bolnice na županijskoj razni - kaže Varga. Ivan Švajger, sanacijski upravitelj, izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra i interesom za bolnicu te dodao kako njih obojica razmišljaju otprilike isto. - Vjerujem da će se ovi kapaciteti bolnice maksimalno iskoristiti i da je to također i ideja Ministarstva zdravlja - rekao je Švajger.

Povećanje limita

Župan Željko Kolar rekao je kako na osnovu svega s čim zagorske zdravstvene ustanove raspolažu očekuje kako će se i u budućnosti zadržati otprilike isti broj kreveta kao i dosad. Direktor Specijalne bolnice Krapinske Toplice dr. Duško Cerovec izrazio je pak nadu kako će u rujnu biti povećani limiti i za specijalne bolnice kako bi i one mogle raditi što kvalitetnije i bez nagomilavanja gubitaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije