Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJICA POPEVKE

Teta Liza: Živim od 2000 kuna mirovine i ništa mi ne fali!

Elizabeta
Foto: Vjeran Žganec Roguilja/PIXSELL
20.11.2014.
u 20:18

Nastupala bi, kaže, i dalje, ali muči je koljeno. Zbog ozljede ne može se penjati po stubama i održavati koncerte

Elizabeta Toplek iz Donje Dubrave, poznatija kao Teta Liza, proslavila je 90. rođendan. Kraljica međimurske etno glazbe živi sama u kući u Donjoj Dubravi. Posljednji veći nastup imala je prije godinu dana. Nastupala bi, kaže, i dalje, ali muči je koljeno. Zbog ozljede ne može se penjati po stubama.

- Glas mi je ostao jak, ali noge su oslabjele - kaže gospođa Elizabeta, koja živi od oko 2000 kuna mirovine. - To mi je dosta i ništa mi ne fali! - dodaje. Radila je kao školska kuharica, a u slobodno je vrijeme pjevala u folklornom društvu. Snimala je, uz ostale, i s Ladom te Cinkušima. Voli popratiti glazbene emisije na televiziji i radiju. Bez glazbe ne može, a sluša, ističe, sve što se ubraja u folklornu baštinu.

- Međimurske popevke imale su priču, opisivale su što se dogodilo. Danas se baš i nema što pisati - smatra. Najveća joj je želja, kaže za Večernji list, da joj koljeno ozdravi, pa da može ponovno na pozornicu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije