Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Sveučilište Sjever potrošit će još malo gradskog novca

Milkovic
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
18.12.2014.
u 17:00

Četvrtim rebalansom gradskog proračuna visokoobrazovnoj instituciji daje se još oko 1,7 milijuna kuna

“S obzirom na to da nadležno ministarstvo nije preuzelo financiranje Sveučilišta s početkom nove školske godine, kako je planirano, planirana sredstva nisu dostatna za pokrivanje rashoda za zaposlene i materijalnih troškova za cijelu 2014. godinu i stoga se predlaže povećanje u iznosu 1.743.600,00 kuna odnosno za 21,4 posto.”

Piše to u obrazloženju četvrtog rebalansa koprivničkog proračuna za ovu godinu, koji će se u ponedjeljak naći na vijećničkim klupama. Pogon koprivničkog sveučilišnog centra tako će ove godine stajati 8,3 milijuna kuna. To je više nego dvostruko više od iznosa koji je sveučilištu bio namijenjen u prvobitnom proračunu. Prijašnjim rebalansom iznos je već povećan na 6,8 milijuna kuna, a sada je, dakle, udvostručen.

Cijeli ovogodišnji proračun nakon četvrtog rebalansa bit će smanjen sa 157 na 150 milijuna kuna, uza zadržani minus, koji gradska uprava želi održati na 11,5 milijuna kuna.

Na smanjenje je utjecalo prebacivanje novca od Foda za energetsku učinkovitost, za nove Komunalčeve kante za biootpad, na sljedeću godinu, i to zbog toga što se oduljio javni natječaj jer je jedan od ponuđača uložio žalbu. Manji su od očekivanih prihodi od poreza na dohodak, komunalne naknade, administrativnih pristojba te od prodaje gradskih nekretnina.

S druge strane, prisilna naplata poreza na potrošnju i poreza na tvrtku donijela je 450.000 kuna više od planiranog. Među većim stavkama u rebalansu jest povećanje subvencije Komunalcu za 1,2 milijuna kuna, sufinanciranje udžbenika za siromašne đake za 720.000 kuna te daljnje smanjenje ulaganja u ulice, staze, javnu rasvjetu i komunalnu infrastrukturu.

Komentara 5

SB
Sinisa_Bosanac
17:51 18.12.2014.

Svaki student koji studira u Koprivnici kosta gradjane preko 20 tisuca kuna godisnje. S druge strane koprivnicka djeca ako dobiju stipendiju ona je oko 5000 kuna godisnje.

KA
kafka
21:22 19.12.2014.

Godina studija na privatnim učilištima je najmanje 25000 kuna - plaćaju li studenti tu cijenu? . . . . . . . . . . . . . Ako ne - netko im novac poklanja. . . . . . . . . . A o čijem se novcu radi? . . . .

Avatar Peterančan
Peterančan
12:22 19.12.2014.

Pa uvijek smo davali više drugima nego sebi - i Bosanac je dobio više glasova nego Podravec. Tak i komunisti više nego ljudi. Dokle, Podravci??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije