Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

SDP-u i njegovim partnerima 149 glasova više od HDZ-ove koalicije

KC izbori
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
25.11.2014.
u 10:00

Lijevi blok pobijedio je u 12, a desni u pet mjesnih odbora, dok će u jednome odlučivati koalicija s Hrvatskom zorom; odnos broja odbornika je 65:54

Nedjeljni izbori za vijeća mjesnih odbora u Koprivnici pokazali su da se nastavlja trend započet na lokalnim izborima prije dvije godine - smanjuje se razlika između dotad neprikosnovene SDP-ove koalicije i oporbenog HDZ-ovog bloka, ali nedovoljno da bi došlo do obrata na tronu.

‘Očekivano’

SDP je s partnerima osvojio vlast u 12 mjesnih odbora, HDZ s partnerima u njih pet, a u jednome će vlast ovisiti o postizbornoj koaliciji sa Hrvatskom zorom. Ovo vlast, naravno, valja uzeti sa zadrškom jer mjesni odbori ni o čemu ne odlučuju, već samo predlažu gradskoj upravi što bi valjalo napraviti u tom kvartu.

Stave li se svi glasovi “na hrpu”, za lijevi blok glasalo je 1989 građana, a za desni 1840. Razlika od 149 glasova pretočena je u razliku od 11 odbornika - SDP-ovih 65 naspram HDZ-ova 54.

Šef gradskog SDP-a Zoran Gošek izrazio je “umjereno zadovoljstvo” rezultatima izbora.

- Osobno sam zadovoljan. Nije to rezultat kao prije četiri godine, kada smo osvojili sve mjesne odbore osim jednoga, ali i očekivali smo da će biti tako, da ćemo pobijediti u 12 do 15 odbora - rekao je on.

‘U prednosti smo’

Spomenuo je kako podrobna analiza tek slijedi, pa će se vidjeti tko je od stranačkih aktivista podbacio.

- Nisam zadovoljan, recimo, rezultatom u Podolicama. Ondje smo izgubili usprkos jakoj organizaciji - kazao je Gošek.

S druge strane političke barikade, kod šefa gradskog HDZ-a Ernesta Forjana, slična situacija - zadovoljstvo, ali ne potpuno, prije svega zbog toga što je u nekoliko mjesnih odbora o prevazi odlučivalo tek nekoliko glasova za suparničku opciju.

-S obzirom na to da smo prvi put na izbore izišli kao koalicija ‘Zajedno za Koprivnicu’, rezultat je solidan, ali ima prostora za napredak. Iz izbora u izbore smanjuje se razlika i očekujem da ćemo još rasti do lokalnih izbora za dvije godine. U tome vidim našu prednost - rekao je on.

Izlaznost je bila mala, tek 15,16 posto.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
02:09 26.11.2014.

149 glasova, 11 poslanika? jeli ovo ozbiljno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije