Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival u pitomači

'Podravska krv' uspješnica protekla dva desetljeća

Tamburica
Goran Ferbezar/PIXSELL
17.06.2012.
u 09:50

Tijekom dva dana festivala izvedene su 43 nove pjesme i objavljene na dvostrukom albumu

Pjesma \"Podravska krv\" autora teksta i glazbe zagrebačkog Podravca Vladimira Smiljanića proglašena je najpjesmom svih festivala Pjesme Podravine i Podravlja koji se 20 godina održavaju u Pitomači. Ona je tako nakon legendarne narodne pjesme Podravino moja mila postala druga podravska himna.

Tijekom dva dana izvedene su 43 nove pjesme i objavljene na dvostrukom albumu. Završne večeri uz izravni prijenos HRT-a više od 1500 posjetiwelja u školskoj dvorani u Pitomači svojim je glasovima izabralo tri najbolje skladbe pa su im dodijeljene nagrade publike. Najviše glasova dobio je Max Hozić za pjesmu \"Samo moja\" autora Tomislava Tišljara i Tonija Eterovića, druga je pjesma \"Klapska cajka z Podravine\" kantautora Mladena Medaka Gage, a treća pjesma \"Kad\' bi sve tambure na svijetu\" tekstopisca i skladatelja Vladimira Smiljanića u izvedbi Borisa Ćire Gašparca.

Publika u dvorani toplo je primila nastupe Stjepana Jeršeka Štefa, Viktorije Kulišić, Veselih Podravaca, Šokaca, Đuke Čaića, Vlatke Kopić Tene, Maje Zeko, Pere Rogana, Anje Šovagović Despot i drugih. Uz veliki jubilej festival je za dugogodišnju suradnju nagradio Hrvoja Hegedušića, te Glazbenu produkciju HRT-a, Zabavni program HTV-a i Glazbeni program Hrvatskog radija u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije