Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUHELJ

Novi načelnik bit će volonter, a prvo što će napraviti bit će revizija

Ilić
Foto: Mladen Mandić
15.04.2014.
u 12:00

Za mjesec dana ćemo sve mještane pozvati na skup i otvoreno reći kako stojimo i koliki je dug, kaže Renato Ilić

SDP-ovac Renato Ilić novi je načelnik općine Tuhelj u kojoj je od samog osnutka općine, dakle 21 godinu, na vlasti bio HDZ. Zamjenik načelnika je također SDP-ovac Mladen Hercigonja. Uz izlaznost birača u cijeloj općini od čak 70,78 posto, Ilić je dobio 684 glasova ili 56 posto, dok je HDZ-ov protukandidat Milivoj Škvorc dobio 548 glasova ili 44 posto. SDP zajedno s nezavisnim vijećnikom Darkom Medvedecom ima i tanku većinu u Vijeću.

Bit će volonter

Novi načelnik je 43-godišnjak iz Pristave, inženjer je prometa, a radi kao menadžer operativne logistike u Croduxu za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju. Oženjen je, otac četvero djece i nositelj crnog pojasa u teakwondou. Za razliku od njegova prethodnika Škvorca koji je čak 16 godina obavljao posao načelnika kao profesionalac, Ilić će biti volonter.U Tuhlju se preksinoć dugo proslavljala pobjeda, no novi načelnik već je rano ujutro izdao prvi radni zadatak - promjenu žarulja na javnoj rasvjeti u Tuheljskim Toplicama. - Predizborna kampanja bila je izrazito prljava. No, Tuhljani, posebice oni mlađi, su prepoznali naš program i pokazali da žele promjene. Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća bit će u roku od dva tjedna. Prvo što ćemo napraviti bit će revizija poslovanja da vidimo koliki su nam dugovi prema dobavljačima i je li u poslovanju bilo kakvih sumnjivih i mutnih poslova i transakcija. Za oko mjesec dana, kad napravimo reviziju, sve stanovnike općine ćemo pozvati u sportsku dvoranu i otvoreno im reći kako stojimo, koliko smo dužni i što će nam biti prioriteti - kaže Ilić.

Prioritet gradnja vrtića

Na upit o tim prioritetima, Ilić je rekao kako će to prvenstveno biti gradnja vrtića i veća briga za učenika i studente. Općina će učenicima i sufinancirati kupnju knjiga. Osim toga, rekao je Ilić, prioritet u komunalnim poslovima bit će uređenje ceste, nogostupa i javne rasvjete u Tuheljskim Toplicama, a općina će također potaknuti inicijativu za osnivanje zadruge.- Milivoj Škvorc, rekao je kako čestita Iliću na pobjedi te se nada da će zajedno surađivati za dobrobit Tuhlja, Što se tiče poslovanja općine, dodao je Škvorc, ono je uvijek bilo transparentno i u skladu sa zakonom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije