Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Elektromobili kasne, radovi na punionicama prema planu

Električni automobil
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
19.08.2014.
u 14:00

Električni automobili stići će tijekom idućeg mjeseca, kao i jedno hibridno vozilo - kazala je glasnogovornica Gordana Biondić

Iako su iz gradske uprave prije 20-ak dana priopćili da će u Koprivnicu pet Mitsubishi i-MiEV-a i jedan hibridni automobil, vrijedni oko milijun kuna, od čega Grad daje 40-ak posto, stići nakon 15. kolovoza, sve je izglednije da će se to malo odužiti.

- U Grad Koprivnicu krajem mjeseca kolovoza ili tijekom rujna trebalo bi stići pet električnih i jedno hibridno plug-in vozilo, nakon čega će se uspostaviti car-sharing sustav - kazala nam je jučer koprivnička glasnogovornica Gordana Biondić.

Dodala je kako radovi na izgradnji ukupno pet stanica za punjenje električnih automobila, koje gradi HEP, teku prema zacrtanim planovima.

- Dinamika ovisi o tome što će se pronaći prilikom izvođenja radova. Najprije su na redu radovi za struju i dovod struje, a od 20. kolovoza trebali bi započeti radovi na postavljanju stanica - rekla je ona.

Do sada su radovi za struju i dovod struje izvršeni kod zgrade Komunalca i kod Podravke.

- Iza gradske uprave, točnije kod gradske tržnice, radovi za dovođenje struje trebali bi završiti ovaj tjedan. Nakon toga slijede radovi na drugim dvjema lokacijama, kod Kampusa i ispred zgrade HEP-a u Koprivnici - istaknula je G. Biondić.

Stanice za punjenje HEP razvija pod markom Elen, a ulaganje u Koprivnici u punionice “teško” je 1,7 milijuna kuna.

Komentara 1

BR
Brankoz
12:24 20.08.2014.

Gluposti, zašto bi Koprivnici trebali električni automobili da se njima vozi samo elita, a ne i obučeni građani, koji su to djelimično platili. Također platili za stanice punjenja, a nemaju se pravo time koristiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije