Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE NEŠTO BOLJE

Župan Komadina: Čini se sve na uspostavi života u Gorskom kotaru

Zlatko Komadina
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
03.02.2014.
u 12:09

Jučer se vidjelo koliko je Gorski kotar otok, kazao je Komadina

Stanje u Gorskom kotaru nešto je bolje, vremenska situacija se popravlja, no problema s oprskbom električne energije, lomljenjem grana i urušavanjem stabala još uvijek ima.

Hidroelektrana Gojak napaja ugrožene dijelove Gorskog kotara gdje nisu pokidani vodovi, potvrdio je i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina napomenuvši da i dalje traje potreba za agregatima, još jednim u Čabru, a u tijeku je dostava agregata za Mrkopalj i Begovo Razdolje.

Jučer je za područje Čabra i Fužina proglašena elementarna nepogoda. Ekipe koje rade na raščišćavanju prometnica i danas su na terenu. Nastava u gorskokotarskim školama je odgođena. Župan Komadina je kazao kako se čini sve na uspostavi života u Gorskom kotaru napominjući kako je sustav zaštite PGŽ-e najučinkovitiji. Jučer se vidjelo koliko je Gorski kotar otok, kazao je Komadina  dodajući kako nije normalno da samouprava na otocima ima veća prava nego li u Gorskom kotaru. Čabar je simbol ruralnosti i izoliranosti, ljudima toga kraja treba omogućiti da zakonski žive od onoga što imaju, poljoprivrede, turizma, šumarstva, rekao je.

U Lici, Gorskom kotaru, Istri te u većem dijelu unutrašnjosti kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura iz HAK-a upozoravaju na moguću poledicu.

Iako je autocesta Rijeka – Zagreb otvorena za sve skupine vozila, zbog mjestimično razmočenog snijega i nestanka električne energije u tunelima na autocesti između čvorova Vrata i Bosiljevo 2, vozi se usporeno. Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale od Bakra do Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila. Led i srušena stabla još uvijek otežavaju promet na staroj cesti kroz Gorski kotar na dionici Kikovica-Gornje Jelenje-Sopač, Gornje Jelenje-Delnice-Tršće-Smrečje-Gerovski kraj-Crni Lug-Parg, Gornje Jelenje- Oštrovica, Čabar-Plešce,Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, Kraljev Jarak-Fužine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije