Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOBIŠAO IH

Ličko-senjski župan i gradonačelnik Gospića ljuti na Jovanovića

Milan Kolić,Petar Krmpotić
Ivana Kaleb Asić
16.04.2014.
u 15:52

Zaključili su da bi Jovanović da je na vlasti u Lici SDP, svakako našao za shodno posjetiti predstavnike lokalne i regionalne uprave.

Župan ličko – senjski Milan Kolić i gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić konferencijom koju su sazvali za novinare izrazili su veliko nezadovoljstvo što ih je ministar znanosti, obrazovanja i sporta zaobišao tijekom jučerašnjeg posjeta Veleučilištu Nikola Tesla u Gospiću.

Prema Kolićevim riječima, čini se nezadovoljstvu nije razlog taština gospićkog gradonačelnika i ličkog župana, već kako su rekli postoje ozbiljni problemi u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju na području od posebne državne skrbi, kao što je Lika, o kojima se moglo razgovarati.

- Pitao bih Jovanovića što je sa milijun i devetsto tisuća kuna limita koje nam je ministarstvo smanjilo u 2013. godini za prijevoz učenika i standard obrazovanja u Lici, a osim toga, moglo se razgovarati i o nelegitimnoj Šutićevoj smjeni s mjesta dekana, a i o tome zašto već više od dvije godine nema nikakvih pomaka na izgradnji novog krila tog istog veleučilišta – poručio je Kolić. Iako je Jovanović jučer tijekom samog posjeta pojasnio da se županu i gradonačelniku nije najavio jer je to bio posjet isključivo Veleučilištu kojemu je osnivač i vlasnik Republika Hrvatska i to s ciljem poboljšanja kvalitete visokoškolskog obrazovanja, Kolić i Krmpotić smatraju da je to najblaže rečeno nekulturno.

Zaključuju da bi Jovanović da je na vlasti u Lici SDP, svakako našao za shodno posjetiti predstavnike lokalne i regionalne uprave.

- Ovim je potezom Jovanović pokazao da ne poštuje legitimno izabranog župana i gradonačelnika, a to je nepošteno prvenstveno prema građanima Gospića i županije i to smatramo sramotnim – poručuju Kolić i Krmpotić. Jovanović je tijekom boravka u Lici posjetio i MC Nikola Tesli, te kazao kako time želi potaknuti vraćanje spomenika Nikoli Tesli u Gospić. Po tom pitanju Krmpotić je ponovio i svoje ranije izrečene stavove da će tome odlučivati isključivo građani Gospića i gospićko Gradsko vijeće i to na jednoj sljedećih sjednica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije