Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum o ćirilici

Istarski HSP AS traži objašnjenje GONG-a za diskriminaciju građana

ćirilica, vukovar, referendum
Dusko Jaramaz/PIXSELL
25.11.2013.
u 09:55

''Molila bih vas da iznesete svoj stav o dokazanim zabranama za izdavanje dozvola po istarskim gradovima (osim Umaga) za prikupljanje potpisa za referendum o dvojezičnosti'', navodi u pismu A. Kolić Marković

Predsjednica HSP dr. Ante Starčević Istarske županije Ana Kolić Marković zatražila je od GONG-a da se službeno oglasi o, kako je navela u pismu, "protuzakonitom rušenju demokracije" koja se događa u Istarskoj županiji i diskriminaciji građana Istre u 21.stoljeću od strane lokalne uprave. Zanima je postoji li zakonita osnova da se ovako nešto dopusti u Europskoj uniji u kojoj i jesmo.

Prenosimo pismo u cijelosti.

"Molila bih vas da iznesete svoj stav o dokazanim zabranama za izdavanje dozvola po istarskim gradovima (osim Umaga) za prikupljanje potpisa za referendum o dvojezičnosti. Naime, RH svojim zakonom o referendumu, svakoj osobi s pravom glasa daje pravo na referendum i dakle na prikupljanje potpisa. O ishodu referenduma pokazat će svoj stav glasačko tijelo i Republika Hrvatska treba, slijede li se zakoni, poštivati isto. U istarskim se gradovima pojavljuje eklatantan primjer povrede zakona od strane legitimno izabranih gradskih vijeća. U istarskoj se županiji ruše osnove demokratskih načela pri čemu niti ja niti bilo tko u svim istarskim gradovima, ako se gradska vlast pita, NE SMIJEMO potpisati jer nam to ne dozvoljavaju.", navodi A. Kolić Marković.

>> Mlakar: Ustavni sud neće dopustiti referendum o ćirilici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije