Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA

City Card za gradski prijevoz, parking, knjižnicu

Vojko Obersnel
Goran Kovačić/Pixsell
28.08.2014.
u 15:41

Ovom karticom, pohvalio se Obersnel, Rijeka u još jednom segmentu postaje moderan europski grad

Od početka rujna Riječani će moći koristiti višenamjensku gradsku karticu  Rijeka City Card (RCC) koja će im omogućiti jednostavnije, brže i jeftinije korištenje gradskih usluga.

Jedinstvena u Hrvatskoj, kartica će se najprije koristiti u autobusima Autotroleja, od listopada za plaćanje parkiranja, a do kraja godine i kao iskaznica Gradske knjižnice. Žele li, građani će RCC moći koristiti i kao klasičnu kreditnu karticu. Funkcionalnost gradske kartice će se nadopunjavati, a nakon što će se od rujna njome moći zamijeniti pokazna karta za gradski prijevoz , u listopadu će biti omogućena kupovina gradskih usluga putem interneta te  plaćanje parkinga na otvorenim, a postupno do kraja godine i na zatvorenim parkiralištima Rijeka prometa i to po povoljnijim uvjetima plaćanja.

Do konca godine kartica će se moći koristiti i kao iskaznica za knjižnicu, a u planu je da se koristi i za usluge drugih gradskih poduzeća i ustanova.

Ovom karticom, pohvalio se gradonačelnik Vojko Obersnel, Rijeka u još jednom segmentu postaje moderan europski grad koji je svojim građanima osigurao jednostavnije korištenje gradskih komunalnih usluga, ali i kupovinu i plaćanje na više različitih mjesta.

>> 'City Lightovi' pričaju riječke priče

>> Turistička signalizacija za bolju orijentaciju

Komentara 1

Avatar Daruvar_
Daruvar_
19:52 28.08.2014.

Slovenac na čelu NK Rijeke, Slovenac na čelu grada Rijeke. Eh, da je Slovenac Srečko Katanec bio izbornik hrvatske reprezentacije. Pusti snovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije