Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi odjel

Bez ukidanja hemodijalize u OB Gospić

gospić
Iva Vidović Pocrnić
18.12.2014.
u 13:21

Novi odjel prostire se na 618 kvadratnih metara, a osim hemodijalize sadrži i dnevni boravak za pacijente

Iako je Odjelu za hemodijalizu prijetilo ukidanje na području Ličko-senjske županije, zbog promjena cijene dijaliznog postupka, županija, gradovi, općine, HZZO, svi su se udružili kako bi se danas predstavio novouređeni odjel koji će raditi u sklopu Opće bolnice Gospić.

Od samih početaka odjel su vodili privatni partneri, IDS Centar te Fresenius Medical Care, no pacijenti, kako je istaknula ravnateljica bolnice, dr. Sandra Čubelić, nisu niti osjetili prijelazno razdoblje jer su svoju uslugu dijalize dobili "profesionalno, na vrijeme i uz osmijeh djelatnika".

Novi odjel prostire se na 618 kvadratnih metara, a osim hemodijalize sadrži i dnevni boravak za pacijente.

- Kroz ovo razdoblje obavljeno je 30 tisuća dijaliznih postupaka, više od 100 pacijenata je prošlo kroz ovaj prostor, a s ponosom kao liječnik mogu reći, da je kroz ovo vrijeme 15 pacijenata zbog dijalize dočekalo da dobiju transplataciju bubrega i postali su zdravi ljudi. Mnogo problema donijela je promjena cijene dijaliznog postupka zbog čega su neki centri u Hrvatskoj i zatvoreni. Mi nismo dozvolili da se to dogodi u Gospiću. Dijaliza ostaje trudom svih nas, kazala je ravnateljica.

Velika stvar u ovome polju bio je i ugovor o sufinanciranju od strane gradova i općina i pripomoć opstanku dijalize u prijelaznom periodu.

- Želim iskazati zadovoljstvo da je bolnica dobila još jedan sadržaj koji joj daje dignitet da može može biti u zdravstvenim uslugama u vrhu u Hrvatskoj na korist svim našim građanima. Ne treba niti govoriti kolika je korist i u gospodarskome i turističkome smislu, kazao je župan Milan Kolić.

- Moj ulitimatum kao nekadašnjeg ravnatelja bio je da u projektu o privatnom partnerstu potpišemo takav ugovor da će bolnica imati benefite. Danas svjedočimo koliko je u to vrijeme bila ispravna odluka. Sufinaciranje gradova i općina govori da mi u županiji kada smo zajedno u nekom projektu ne možemo ne uspijeti. Mnogi su centri zatvoreni, mi smo hrabro rekli, kada je prijetilo zatvaranje, nećemo to dozvoliti. To je borba za našeg ličkog pacijenta, ali ima i mnogih drugih pacijenata tijekom turističke sezone. Gospićka bolnica napravila još jedan korak naprijed u pružanju zdravstvene usluge, istaknuo je saborski zastupnik i predsjednik županijske skupštine LSŽ-a, Darko Milinović.

>> Problem hitnog prijema - premalo osoblja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije