Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapaljena instalacija

VIDEO Vatrena buktinja na poznatom domaćem festivalu: 'Vjerujemo da je ovo djelo ljubomornog i zlog uma'

Foto: Forestland
1/8
27.07.2021.
u 11:20

– Ne znam što bih rekao, Forestland traje već devet godina, turizam u Međimurju raste, proteklog vikenda napunili smo hotele, želimo i dalje raditi i razvijati se, održati imidž kvalitetnog, međunarodno priznatog festivala elektronske glazbe, a ovakvi nas incidenti vraćaju godinama unatrag – istaknuo je organizator Krešo Biškup.

Ovogodišnji je Forestland, festival elektronske glazbe koji se održava u Međimurju, iznimno je uspio uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Na ulazu je obavljeno čak 3000 testiranja, svakog dana uz ritmove s DJ pulta Juliena Duvala, Umeka, Senidah i ostalih izvođača zabavljalo se 5000 posjetitelja iz cijele Europe. Međutim, festival nije završio kako su se organizatori nadali. Netko je zapalio atraktivnu instalaciju na ulazu sačinjenu od bala sijena i stiliziranog od drveta sačinjenog imena festivala – Forestland. Vatra se proširila i na susjedno polje ili je možda čak s njega i došla.

– Pospremali smo cijeli dan, a oko 17 sati odlučili otići da bismo nastavili sutradan, no 15 minuta kasnije zvali su nas policija i vatrogasci jer su dobili dojavu o požaru. Sreća je da je sva skupocjena ocjena već bila pospremljena i da nitko nije stradao jer sve je već bilo prazno. Ne znamo tko je ovo napravio, ali vjerujemo kako je ovo djelo ljubomornog i zlog uma, jer se lako mogla dogoditi i neka ljudska žrtva, osim ove materijalne štete, rekao nam je Krešo Biškup, organizator festivala koji procjenjuje kako je šteta oko 15.000 kuna, stradala je strujna instalacija, materijal, stupovi i ograde.

– Ne znam što bih rekao, Forestland traje već devet godina, turizam u Međimurju raste, proteklog vikenda napunili smo hotele, želimo i dalje raditi i razvijati se, održati imidž kvalitetnog, međunarodno priznatog festivala elektronske glazbe, a ovakvi nas incidenti vraćaju godinama unatrag. Smišljeno je, netko je čekao da svi odu i onda zapalio instalaciju kao i susjedno polje pšenice. Vatrogasci su reagirali brzo, spriječili širenje na šumu i okolicu, potencijalno veću štete jer u blizini je i nekoliko tvrtki i obiteljskih kuća – kaže Biškup.

VIDEO Roger Federer s obitelji odmara se na Lošinju 

Ključne riječi

Komentara 3

KR
Krud
11:58 27.07.2021.

Ako može župan Boban nekažnjeno potpaljivati instalacije zašto ne bi istomišljenik u Međimurju to napravio. Ista primitivna banda.

RA
Raff2
12:30 27.07.2021.

Pitajte Kajtazija.

OK
okvals54
12:06 27.07.2021.

To su preplanuli podkurili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije