Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'priča je uvjerljiva'

Vatikan: Oscarom nagrađeni Spotlight 'uvjerljiv' i 'nije protukatolički'

Spotlight
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/5
29.02.2016.
u 22:22

"Priča u filmu je uvjerljiva. I film nije protukatolički", napisala je uvodniiku vatikanskog dnevnika Lucetta Scaraffia.

Oscarom nagrađeni "Spotlight", film koji govori o pedofiliji u Crkvi, "uvjerljivo" prikazuje kako je Crkva pokušala obraniti svoj imidž usprkos "strašnoj realnosti", ali nije zato "protukatolički", ocijenio je vatikanski list L'Osservatore Romano.

"Grabežljivci nužno ne nose svećeničke halje i pedofilija ne izranja nužno iz zavjeta čistoće. Ali sada je jasno da je u Crkvi jako puno ljudi više brinuo imidž institucije nego zbog ozbiljnost takvih djela", napisala je uvodniiku vatikanskog dnevnika Lucetta Scaraffia.

"Sve to ne može opravdati tešku pogrešku onih koji se, predstavljajući Boga, koriste autoritetom za zlostavljanje nevinih: to je dobro ispričano u tom filmu", dodaje novinarka u prvom službenom komentaru Vatikana na "Spotlight", koji je dobio Oscara za najbolji film.

"Priča u filmu je uvjerljiva. I film nije protukatolički", ocijenila je Scaraffia.

Jedino zbog čega žali je što se u filmu ne spominje "duga i uporna borba" protiv pedofilije koju je pokrenuo msgr. Joseph Ratzinger, prvo kao pročelnik Kongregacije za nauk vjere, a potom kao Papa.

>> Leonardo DiCaprio osvojio prvi Oscar u karijeri! Spotlight najbolji film

Komentara 16

NE
Neonacionalist
02:31 01.03.2016.

Ako postoji Sotona u ovom ili onom obliku ili nekakva zla sila onda je sasvim logično da ubacivanjem pedofila u redove Katoličke Crkve djeluje protiv nje odnosno njenog imidža, naposljetku ipak je Sotoni najvažnije uništiti najjaču i najbolje organiziranu kršćanskuku instituciju , razbiti je i podjeliti na što više manjih i slabo utjecajnih i značajnih crkava kao što je to slučaj sa recimo brojnim protestantskim zajednicama poglavito u Americi s ddruge strane radiri na širenju radikalnog islama odnosno njegovog iskrivljenog i ekstremnog tumačenja što postaje sve dominantnije u islamskom svijetu .

Avatar mihavg
mihavg
07:27 01.03.2016.

Jučer sam pogledala taj nagrađeni film Spotlight. Nevjerojatno je da je taj film nagrađen oskarom za najbolji film godine kraj jednog Povratnika. Nevjerojatno...Film Spotlight je napravljen malo bolje od nekog televizijskog filma... ništa posebno, bez dramatike, glavog lika, nekog iščekivanja.. niš... gledaš novinare kak se razgovaraju i čitaju materijale u gradskim knjižnicama... definitivno nije vrijedno nikakve nagrade a kamoli oskara za najbolji film. wtf

ST
Stipeprof
10:24 01.03.2016.

CNN je izvijestio (II.2004.), pozivajući se na izvješće, da su djeca u SAD prijavila više od 11.000 slučajeva seksualnog zlostavljanja od strane svećenika između 1950. i 2002. godine (6.700 od ukupnog broja optužbi istraženo je i potkrijepljeno).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije