Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pet mjeseci nakon smrti

Tužna vijest osvanula na Massimovoj Facebook stranici: 'Otišao je tiho, sada je sa svojim Maxom'

Foto: Bachrach&Krištofić
1/5
22.05.2023.
u 09:54

Uginuo je voljeni ljubimac preminulog glazbenika, a od njemačkog boksera Manga oprostili su se i na službenoj Massimovoj Facebook stranici

Prije pet mjeseci napustio nas je veliki glazbenik Massimo Savić, a njegovu obitelj proteklog vikenda shrvao je novi gubitak. Naime, uginuo je i Massimov pas Mango od kojeg su se emotivnim riječima oprostili na službenoj Facebook stranici glazbenika koja je i dalje aktivna. Objavu prenosimo u cijelosti: 

"Kad psi odlaze, uglavnom odlaze tiho.
Mobitel ne vibrira od brojnih poruka sućuti. Ne raspituju se za ispraćaj. Nema osmrtnice.
Mango je danas otišao biti sa svojim Maxom, ali ne želimo da ode tiho. Želimo vam ispričati priču o Mangu.

Mango je rođen u Zagrebu, 1. lipnja 2011. godine. Tri mjeseca kasnije Mirna i Massimo upoznali su Manga na jednoj sesvetskoj livadi. Naravno, radilo se tajnoj operaciji za koju Eni nije znala. “Znao sam da je to naš pas kada se sakrio od drugih da obavi nuždu kao mali gospodin”, objasnio je Massimo, barem tisuću puta. Još češće je ponavljao da “Mango razumije koncepciju”, što je s vremenom bilo sve teže poricati.

Mango je bio pasionirani ljubitelj balona, kamenja i kafića. Ove prve je lovio po stanu, pucao šapama i potajno žvakao male komadiće istih. Zato je vrlo brzo dobio veto na balone, ali od kamenja nikada nije odustajao; oblutci, male stijene, komadi cigle - Mangu je svaki kamen bio dragi kamen. Bez obzira što je često pokušavao žvakati kamenje, zubi su mi ostali čitavi i zdravi do zadnjeg dana, pa možemo reći da su i njegovi zubi razumjeli spomenutu koncepciju.

Ovo treće, kafiće, osim svoje obitelji volio je najviše na svijetu. Na papiru je bio Njemački bokser, ali u duši je bio fetivi balkanac koji je dnevno obilazio barem dvije kafane. Umjesto u park vukao bi u kafić kao da već 45 min kasni na dogovor. Onda bi legao i bez riječi vodio razgovore sa svojim i tuđim ljudima. Svi su mu komentari uvijek bili na mjestu.

Mango je, čini se, vodio i razgovore sa svim našim i vašim bakama, jer se najviše bojao - propuha. Sa svojih 40 kg pokušavao se uvlačiti Mirni, Eni, Massimu i Igoru pod noge u bijegu od opake nevidljive sile koja pomiče zavjese. U stvarnosti je pak bio jači i od bure na Maslenici.

Bio je jači i od trovanja, od gastritisa, od moždanog udara, od upale prostate, od dermatitisa, od bolesti rožnice, od okoštavanja diskova, pa od četiri runde kemoterapije. Sve je to Mango, junački i pomalo nevjerojatno, prehodao i vukao u kafić, noseći omanji balvan u ustima, izvijajući se od sreće na svako tepanje svoje obitelji. A tepalo mu se beskrajno; u parkovima, šumama, na jezerima, na rijekama, na plažama, u nekoliko država i na bezbroj fotelja, kaučeva i kreveta.

Ušiju mekanih kao svila, s repom čiji bi bijeli vršak ritmično udarao posvuda kad bi mu se netko obratio, Mango je bio vrijedan član obitelji koju je zadužio svojom dobrotom i emotivnom inteligencijom i toliko ih toga naučio o životu i njima samima.

Mango, pas koji je razumio koncepciju, zauvijek će nedostajati ožalošćenoj obitelji Savić, Kondić i Pavlović i svojim brojnim prijateljima", stoji u objavi. 

Podsjetimo, Massimo je preminuo 23. prosinca u 61. godini života nešto više od mjesec dana nakon što je saznao da boluje od teške bolesti. Svoj posljednji koncert, za koji je rekao da mu je koncert života, održao je 5. studenog u Areni Zagreb. Tu večer na pozornici su mu se pridružili njegovi kolege i prijatelji s kojima je stvorio svoj mali krug velikih ljudi i zajedno s njima stvorio je glazbenu čaroliju te večeri na svom posljednjem koncertu. 

VIDEO Lovkinja Morana Zibar odgovarala na 'teška' pitanja Nevena Ciganovića, pogledajte kako je prošlo njezino znanje

Ključne riječi

Komentara 2

IC
ICCO
10:27 22.05.2023.

Sućut Eni i Mirni, sada trče zajedno nebeskim livadama.

SP
Stari panj
10:42 22.05.2023.

Ima li knjiga žalbe negdje za pesa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije