Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Domu sportova

Trijumfalna proslava: Trap pioniri KUKU$ proslavili deset godina djelovanja uz četiri tisuće fanova

Zagreb: Grupa Kukus održala koncert u Domu sportova
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/17
08.10.2023.
u 15:37

Na koncertu im se pridružio i niz gostiju, među kojima su bili Buntai, Fox, Donplaya, 30zona i Zsa Zsa

Zagrebački trap pioniri KUKU$ sinoć su, 7. listopada, zajedno s četiri tisuće fanova u Domu sportova proslavili svojih deset godina djelovanja. Rasprodan nekoliko tjedana unaprijed, koncert se s nestrpljenjem iščekivao, a kako su članovi kolektiva i najavljivali - bio je to njihov najveći show do sada.

Trio kojeg čine Hiljson Mandela, Goca RIP i Iso Miki svoje početke veže upravo uz Trešnjevku, kvart u kojem su, kako kažu "u prljavim garažama započeli svoju glazbenu priču”, a deset godina kasnije stigli su na pozornicu ove trešnjevačke dvorane, prirediti jedan od najiščekivanijih domaćih trap koncerata.

Koncertna večer započela je uz glazbenu selekciju koju je za okupljenu gen-z publiku birao DJ Indy, a s približavanjem 22 sata i početka koncerta, energija u dvorani postajala je sve više naelektrizirana. Čim su zakoračili na scenu, trap heroji KUKU$ dočekani su uz gromoglasni pljesak i buku, a njihov najveći samostalni koncert je i službeno započeo.

VEZANI ČLANCI

Kroz više od dva i pol sata nastupa, okruženi produkcijski bogatom pozornicom iznad koje se posebno isticao znak "X", publiku su proveli kroz sve svoje faze djelovanja. Set-lista je obuhvatila sve njihove najznačajnije pjesme s dosadašnjih albuma kojima su obilježili trap žanr u Hrvatskoj - od neizostavnih hitova "Napravit ću scenu" s kojom su i započeli koncert, pa do "Medalje", "Real Slavs", "Oće K***", underground klasika "PVR$", "Spartanac" i "Epilepsija", istaknutih suradnji u pjesmama "Debili" i "Popstar" pa sve do najnovijih pjesama s aktualnog albuma "X", poput "Visoki start", "Sa bandom" i "Duboke noći".

Tijekom nastupa na pozornici su ugostili i čitav niz imena s kojima su kroz deset godina ostavili suradnju, među kojima su bili Swana, Žugi, Riđi Riđ, Fox, Buntai, 30zona, Donplaya, Zvone CEO, Sjena, Gidre iz Connecta, kao i Zsa Zsa, s kojom su za kraj koncerta izveli pjesmu "Nema pravila".

Veliki slavljenički koncert KUKU$ su obilježili svojim najvećim samostalnim koncertom do sada, održan u organizaciji yem-a. Rasprodana Mala dvorana Doma sportova pokazala je snagu koju trenutno trap žanr ima među gen-z publikom, a jedno je sigurno - KUKU$ je sinoć zajedno sa svojim fanovima priredio jedan od najznačajnijih trap koncerata desetljeća te su ispisali neke nove stranice glazbene domaće povijesti.

VIDEO Otkazan koncert popularnog srpskog pjevača u Bbinjama, organizator: 'Mješani su bili protiv'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije