Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak pjevača

Toto Cutugno prije 18 godina nastupio je na Splitskom festivalu, a tada su brojni s njim i zapjevali

ARHIVA: Split: 45. jubilarno festivalsko ljeto, održano pod motom "Split se vraća kući"
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/9
22.08.2023.
u 18:31

Cutugno je 2005. godine nastupio i na 45. Splitskom festivalu i to u zabavnom dijelu programa gdje je izveo i pet hitova, među kojima i "Lasciate mi cantare". Glazbenik je tada na pozornici razgovarao s voditeljima programa Duškom Ćurlićem i Danijelom Trbović, a tijekom programa s njim su zapjevali i mnogi u publici.

Danas je iz Italije došla tužna vijest! Poznati pjevač Toto Cutugno preminuo je u 81. godini života.

Toto je bio najpoznatiji po hitu "L'italiano", a domaća publika sigurno ga pamti i po pobjedi na Eurosongu u Zagrebu 1990. godine s pjesmom "Insieme".

Osim toga, Toto je 2005. godine nastupio i na 45. Splitskom festivalu i to u zabavnom dijelu programa gdje je izveo i pet hitova, među kojima i "Lasciate mi cantare". Glazbenik je tada na pozornici razgovarao s voditeljima programa Duškom Ćurlićem i Danijelom Trbović, a tijekom programa s njim su zapjevali i mnogi u publici.

Naime, glazbenik se spustio s pozornice te prošetao publikom. Osim toga, na pozornici su se mogli vidjeti i Viktorija i Dino Rađa koji su s Totom i zapjevali.

Podsjetimo, poznati glazbenik posljednje je dane proveo u bolnici San Raffaele u Milanu gdje je i preminuo u utorak oko 16 sati. Slavni talijanski pjevač dugo je vodio bitku protiv opake bolesti, a posljednjih mjeseci stanje mu se pogoršalo. Potvrdio je to i njegov menadžer Danilo Mancuso.

VEZANI ČLANCI

Cutugno je rođen 7. srpnja 1943. u Toskani.  Kao tekstopisac 70-ih godina pisao je tekstove pjesama za Adriana Celetana, Dalidu, Mireille Mathieu i Johnnyja Hallydaya. Bio je član sastava Albatros s kojim je 2 puta nastupio na festivalu u Sanremu.

Godine 1978. započeo je solo karijeru, a 1980. godine pobijedio je na festivalu u Sanremu s pjesmom Solo noi. S pjesmom L`Italiano, postigao je na najveći međunarodni uspjeh. Godine 1990. pobijedio je u Zagrebu na Eurosongu, da bi iduće godine kao domaćin, s Gigliolom Cinqueti bio voditelj završne večeri natjecanja za najbolju pjesmu Europe.

Komentara 3

Avatar Bujna Plavuša
Bujna Plavuša
21:05 22.08.2023.

Lasciatemi cantareee, perche' ne sono fierooo...Sono un Italiano, un Italiano vero 🎵🎶🎵

BA
Barba56
22:05 22.08.2023.

Pocivaj u miru legendo .

LA
lajh1985
19:20 22.08.2023.

Toliko mi ga je zao da sam sad popio 3 pive I pojeo pol kile govedih sniclu. Ne znam kako sad dalje od tuge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije