Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se sprema na trgovima?

Tko gdje pjeva? Osijek će na doček potrošiti oko 200.000, Dubrovnik 276.250, a Zagreb manje od 700.000

Foto: PIXSELL
1/11
Autori: Mia Buva, Petra Vuka
23.12.2021.
u 08:00

U Rijeci će nastupiti Neno Belan, u Osijeku Ivan Zak, u Splitu TBF, dok Grad Zagreb svoje izvođače još uvijek nije otkrio

Pandemija koronavirusa i dalje ne posustaje, a pojava omikron-varijante virusa ne ide u prilog svima onima željnima lude novogodišnje zabave uz pjesmu i veselje do ranih jutarnjih sati. I dok Njemačka pred najluđu noć u godini uvodi strože mjere i zatvara gotovo sve, u Hrvatskoj su još uvijek na snazi znatno blaže mjere koje će na Badnjak, ali i na Staru godinu još popustiti. Samim time produžit će se i trajanje dočeka u gradovima diljem Hrvatske koji će, prema najavama, moći trajati do dva sata nakon ponoći.

Ne odustaje se od trgova

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je rekao da će se doček Nove godine na Trgu bana Jelačića najvjerojatnije biti održan, no imena izvođača još uvijek nisu otkrivena jer ugovori, kako neslužbeno doznajemo iz Grada, još uvijek nisu potpisani. No, prema najavi, bit će tu za svakoga ponešto. Od mladih izvođača, preko crossovera do etabliranih pop-rock bendova. Koliko će to stajati Grad, za sada ostaje nepoznanica budući da program još uvijek nije finaliziran, no poručuju da će na doček svakako potrošiti manje nego 2019. godine kada je za organizaciju dočeka i nastupe Novih fosila te Prljavog kazališta potrošeno čak 700 tisuća kuna. Što se pak mjera tiče, doček, ako ga bude, u glavnom gradu bit će u skladu s epidemiološkim uputama. Dio Trga bana Jelačića bit će ograđen i u ograđeni prostor moći će ući samo oni s valjanim COVID potvrdama.

Split je ove godine uveo i nešto novo. Iako velikog dočeka na Rivi neće biti, potvrdili su nam iz Turističke zajednice grada Splita, Splićani i Splićanke će Novu 2022. prvi put moći dočekati na Zvončacu, i to uz koncert Thrill Banda od 20 sati i TBF-a od 22 sata do 2 sata ujutro, iako je satnica i dalje upitna jer sve ovisi o neizvjesnoj epidemiološkoj situaciji.

– Tradicionalni veliki koncert za doček Nove godine neće se održati. Svi ostali programi po adventskim zonama održat će se u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama – odgovorili su nam. COVID protokol za najluđu noć u godini se, naravno, prati, stoga je ulaz moguć samo uz digitalnu EU COVID potvrdu, no oni koji je nemaju moći će se testirati na ulazu. Ulaznice za novogodišnji koncert TBF-a u prodaji su već neko vrijeme i to je jedini dio programa koji se plaća. Trenutačno se ulaznice prodaju po cijeni od 90 kn.

– Svakako nam je jako drago što nastupamo za doček Nove godine i specijalno nam je drago što smo doma, to je najslađe. Još taj prostor, di su nam prije starci plesali, meni to znači nešto i mislim da će biti baš dobra atmosfera, nekako baš imam dobar osjećaj. Dođite, dođite i veseli budite – poslao je Mladen iz TBF-a pozivnicu sugrađanima.

Od drugih lokacija u gradu ističe se bedem Cornaro koji sprema koncert XXS banda na Silvestrovo od 19.30 sati. Ulaz je moguć samo uz COVID potvrdu ili s testom ne starijim od 48 sati. A koliko je cijela organizacija stajala grad, iz Turističke zajednice nam nisu mogli otkriti, već su kratko poručili da je koncert TBF-a u organizaciji adventske zone Imaginarium.

Dubrovnik će u Novu godinu na Stradunu ući uz poznate bendove Silente i Vatru. Spektakularan glazbeni program započinje već u jutarnjim satima Stare godine uz Domenicu, a novogodišnji program obuhvaća i raznovrsni zabavni trodnevni program. Zamjenica dubrovačkoga gradonačelnika Jelka Tepšić naglasila je da su COVID ograničenja i manji proračun tog festivala programe većinom usmjerili na povijesnu jezgru pa će tako za doček na Stradun moći samo oni građani koji imaju COVID propusnice.

Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika potvrdili su nam da za doček grad izdvaja sveukupno 276.250 kn.

Na ulazu se moguće i testirati

U Zadru je predviđena organizacija dočeka Nove godine na otvorenom na Trgu Petra Zoranića i susjednom Trgu pet bunara. Veseli ispraćaj stare godine u Zadru započet će već u jutarnjim satima od 11.30 sati, kada na pozornicu izlazi poznati zadarski jazz band Black Coffee u pratnji fantastične američke pjevačice haićanskih korijena Martine Thomas.

– Program na prostoru Adventa nastavlja se cjelodnevnom glazbom s DJ pulta, a u samu Novu godinu ući ćemo uz svirku skupine glazbenika koji su se proslavili u odličnoj TV emisiji A strana, Vjeke Ključarića, Eni Jurišić, Dine Purića i Petre Oreč – najavio nam je Ante Galić iz Turističke zajednice Zadra. Doček će biti popraćen i velikim vatrometom sa zadarske Rive. Na istom mjestu će se sutradan, 1. siječnja održati koncert zadarske grupe Kanela, kojim će ujedno završiti ovogodišnja manifestacija Advent u Zadru.

Galić podsjeća kako je ulaz na prostor Adventa moguć isključivo uz COVID potvrdu, a na ulazu će biti moguće napraviti i brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn.

Za riječki doček Nove godine zaduženi su Neno Belan & Fiumens, no gradonačelnik Marko Filipović kaže da još uvijek razmišljaju o lokaciji pozornice. Petar Škarpa, direktor Turističke zajednica Rijeke, rekao je da će se na ostalim događanjima u sklopu riječkog Adventa poštovati sve propisane epidemiološke mjere, što uključuje provjeru COVID potvrda na svim lokacijama.

Osijek je za Silvestrovo svojim građanima odlučio prirediti zabavu na Trgu Ante Starčevića uz koncert Ivana Zaka, potvrdili su nam iz grada.

– Sve će epidemiološke mjere biti ispoštovane, ali za sada se planira doček Nove godine uz najavljeni koncert. No, kako se situacija mijenja iz dana u dan, mi budno pratimo sve – kazali su nam uz grada Osijeka. Dodaju da su, naravno, COVID potvrde obavezne za sve. Samu zabavu na trgu organiziraju zajedno Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, a za sve su zajednički izdvojili oko 200.000 kuna. No, ističu iz grada, tu spadaju i troškovi pjevača, bine, osiguranja, ograda, podjela kuhanog vina i slično.

Od ostalih novogodišnjih dočeka u hrvatskim gradovima na otvorenom poznato je da će Opatija organizirati doček na nekoliko gradskih lokacija. Primjerice, dječji doček održat će se 31. prosinca na Maloj ljetnoj pozornici, a navečer odrasle očekuje nastup benda Groovers od 22 sata na velikoj Ljetnoj pozornici. Nekoliko hrvatskih izvođača, među kojima su Šajeta, Trio Rio, David Danijel, Duško Jeličić i Bonaca te drugi, nastupat će na Mrkatu, trgu ispred tržnice. Glazbeni program uz DJ-ja i bendove neće izostati ni ispred umjetničkog paviljona "Juraj Šporer". Zatim, na popularnoj karlovačkoj lokaciji za koncerte, ispred Glazbenog paviljona, održat će se organizirani doček uz gastro ponudu, a večernji program ispunit će prvo Gospodari Tambura, zatim domaći bend Black&White, a atmosferu i ulazak u novu 2022. obilježit će i novogodišnji vatromet. U Šibeniku je najavljeno da će početkom prosinca u Perivoju Roberta Visianija početi Adventura, u sklopu koje će se održati i nekoliko koncerata, pa i doček Nove godine.

VIDEO>>Gibonni se popeo na stol i gazio hranu, mnogi mu zamjerili: Oglasio se i pjevač

 

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:26 23.12.2021.

Oni bi se zabavljali, a ljudi kopaju po kontejnerima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije