Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje

Svađa oko nasljedstva! Obitelj Michaela Jacksona u novom sporu

Foto: DPA/Pixsell
1/8
21.03.2024.
u 23:00

Blanket, sin Michaela Jacksona, ušao je u pravni rat sa svojom bakom Katherine. Najmlađe dijete pokojnog kralja popa od suda traži da joj zabrani dodatno rasipanje djelova imovine u novoj pravnoj bitki s upraviteljima zaklade zbog moguće prodaje kataloga.

Sin Michaela JacksonaBlanket 'Bigi' Jackson (22), podnio je sudski zahtjev kojim pokušava spriječiti svoju baku Katherine Jackson (93) u daljnjem trošenju sredstava pjevačeve imovine usred produžene pravne trakavice s upraviteljima zaklade. Prema izvještajima TMZ-a, papirologija je podnesena početkom ovog tjedna. To je najnovije poglavlje u pravnoj bitki oko ostavštine autora svjetskih hitova poput 'Beat It', 'Thriller', 'Billie Jean' ili 'Smooth Criminal',  gotovo 15 godina nakon njegove smrti. 

Najnoviji sudski postupak u suprotnosti je s recentnim razvojem situacije, budući da su Blanket i Katherine bili usklađeni u stavovima oko raspolaganja nasljedstvom kralja pop-a. Naime, preživjela rodbina protivila se pokušajima upravitelja zaklade da prodaju veliki dio kataloga pokojnog umjetnika. U tom pogledu sin i baka bili su ujedinjeni, ali Blanket nije bio uključen u Katherineinu kasniju žalbu na odluku suda kojom se upraviteljima daje dopuštenje da nastave s istraživanjem daljnjih opcija za prodaju Jacksonovih pjesama. Blanketovi odvjetnici na sudu iznose kako on smatra da bakina žalba neće biti uspješna te ne želi dodatno trošiti naslijeđena sredstva plaćajući skupe troškove suđenja, TMZ izvještava.

Galerija: Karizmatični Željko Bebek napunio splitske Gripe, pogledajte atmosferu

1/18

Iz Daily Maila su ranije ovog mjeseca došli u posjed pravnih dokumenata iz kojih je vidljivo su dva upravitelja zaklade, John Branca i John McClain, predali zahtjev Višem sudu u Los Angelesu tražeći da odbije nastojanje Katherine da od njih potražuje 561 548 dolara u sklopu spora oko prodaje glazbenog kataloga njezinog sina. To je iznos sudskih troškova za koji Michaelova majka tvrdi da je potrošila u pokušaju spriječavanja Branca i McClaina da unovče rad pokojnog glazbenika. 

Vezani članci: 

Katherine se na ročištu branila tvrdnjom kako je Michael za svog života jasno dao do znanja da nikad ne želi da se njegov katalog proda, dajući prednost njegovoj sentimentalnoj vrijednosti pred financijskom koristi koja se može ostvariti potencijalnom prodajom. S druge strane, upravitelji zaklade tvrde da je upravo sad pravo vrijeme za kapitalizaciju lika i djela slavne ikone zato što zakladi treba financijska injekcija bez koje će se ugasiti. 

Podsjetimo, kontroverzni Jackson,  nekadašnje čudo od djeteta koje je preraslo u jednog najvećih glazbenika svih vremena, preminuo je u lipnju 2009. godine i za sobom ostavio mnoge repove s kojima će se kasnije nositi članovi njegove najuže obitelji. Umro je od srčanog zastoja, a u krvi su mu pronađeni ostatci lijekova kojima se predozirao. Tijekom karijere, prema nekim procjenama, prodao je više od 350 milijuna albuma. 

Video: Severina sudjelovala u feminističkoj izvedbi 'Lijepe naše'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije