Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simona upozorava

Slavlje vještica je zapravo pobjeda pakla!

Simona Gotovac
Foto: Facebook
1/4
30.10.2016.
u 14:42

Simona Mijoković, javnosti poznatija kao Simona Gotovac na Facebooku je dala svoje objašnjenje o lošim utjecajima Halloweena odnosno Noći vještica

Simona Mijoković, svima poznatija kao Simona Gotovac osvrnula se na proslavu Noći vještica i dala svoj stav o tome na Facebooku. Napisala je kako odlučno odbija slaviti i promicati ono što smatra, na prvom mjestu, protivno njenoj vjeri, na drugom . jako glupim, a na trećem - besmislenim. -  Pa zaista ne vidim razloga da me osuđuju oni, koji u praznoj bundevi na svome prozoru, vide potvrdu sebe kao kulturnog i obrazovanog čovjeka. Ovo vrijeme preplavljeno je religijskim ponudama, koje nam se često serviraju kao kultura, a s njom nemaju blage veze -  napisala  je Simona. 
Dala je i objašnjenje zančenja Noći vještica odnosno Halloweena. 

- Noć vještica ili Halloween poganski je praznik koji bi značio: HELL – pakao i WEEN od korijena WIN što znači pobijediti, a to znači: Pobjeda pakla.31. listopada je važan datum za ezoterizam (ezoterija (grč. ezotheo – „nutarnji“) skup je učenja i znanja koja se bave proučavanjem zakonitosti vidljivih i nevidljivih svjetova tj. žele čovjeka dovesti do metafizičke spoznaje) koja to ovako definira: Vraća se Veliki Sabba četiri puta godišnje… Samhain (= keltski knez mrtvih i knez tame) Halloween koji je možda najdraže slavlje… najmagičniji je dan u čitavoj godini, on je Nova godina svega ezoteričnoga svijeta. A svijet okultnoga definira ga sljedećim riječima: To je najvažnije slavlje sljedbenika Sotone - piše Simona. 

Simona se vjeri okrenula prije pet godina, priznala je u nekoliko navrata da je do tada njen život bio razuzdan i da ju je vjera vratila na pravi put. - Ljubav koju sam tražila na krivim mjestima , u muškarcima, u opijatima i izlascima. Tražila sam i imala lažne Bogove dok je Pravi Bog koji je postao čovjekom – Isus strpljivo čekao na mene - rekla je nedavno u jednom intervjuu. 

Simona je bila u braku s Antom Gotovcem s kojim ima kći Gabrijelu, a nedavno se udala za Stanislava Mijokovića. 

Komentara 16

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
14:55 30.10.2016.

Moj otac je u groblju, 3 strica, sestrična ..... Meni je blagdan Svih svetih, Dusni dan.... Vjerujem kad bi ljudi razmislili kakav barbarski cin slave da ga slavili ne bi. Tko o svojima mrtvima razmislja kao o nekakvim vjesticama i vjestcima. Uvoz iz Amerike da, ali uvoz smeca NE!

DU
Deleted user
15:16 30.10.2016.

Slazem se. Taj blagdan je u potpunosti izgubio znacenje, posebno u Americi.

RO
robertek
17:10 30.10.2016.

Suštinski gledano govori istinu. Zašto bi itko slavio vještice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije