Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suze i smijeh

Nekoliko momenata koji su obilježili Oscare: Lady Gaga bez šminke i magarac i medvjed na pozornici

Foto: Reuters/Pixsell
1/26
13.03.2023.
u 10:10

Dan nakon dodjele filmskih nagrada Oscar nekoliko je trenutaka s dodjele Oscara o kojima svi pričaju

Nekoliko je trenutaka na pozornici, ali i iza pozornice obilježilo sinoć održanu 95. dodjelu filmskih nagrada Oscar. Na ceremoniji dodjele jedan od emotivnih trenutaka bio je i susret Ke Huy Quana i Harrisona Forda. Quan, koji je kao dijete glumio uz Forda u filmu "Indiana Jones i ukleti hram", osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca u filmu "Sve u isto vrijeme" i ta značajna nagrada u ruke mu je došla nakon što dva desetljeća nije stao pred filmske kamere. 

Nakon što je "Sve u isto vrijeme"  osvojio nagradu za najbolji film, Quan je uzbuđeno dotrčao do pozornice i zagrlio svog bivšeg kolegu Harrisona Forda, koji mu je uručio nagradu. Dan nakon dodjele puno se priča i o nastupu Lady Gage na dodjeli Oscara jer se na pozornici tijekom izvedbe pojavila bez šminke u casual izdanju.

Naime, na crvenom tepihu zablistala je u raskošnoj crnoj toaleti modne kuće Versace, ali kada je došlo njezino vrijeme da publici izvede pjesmu  'Hold My Hand' na pozornici se pojavila bez šminke i u crnoj širokoj majici i crnim trapericama, što je dosad neviđeno na Oscarima. Pjesma koju je Lady Gaga izvela na dodjeli bila je nominirana za najbolju originalnu pjesmu. Humor britanskog glumca Hugha Granta nije oduševio sve u publici u Dolby Theatreu, ali - ni pred ekranima.

1/38

- Ovdje smo zapravo kako bismo učinili dvije stvari. Prva je podići svijest o vitalnoj važnosti korištenja dobre hidratantne kreme. Andie je nosila jednu svaki dan zadnjih 29 godina - rekao je Grant i pokazao u smjeru Andie MacDowell s kojom je najavljivao jednu od nominacija, a onda je pokazao prema sebi i rekao da nikada u životu nije koristio ništa slično. Dok se divio izgledu svoje kolegice Hugh Grant je za sebe rekao da on "u osnovi izgleda kao mošnja. Emotivan trenutak je bio kada se na pozornici pojavio Joh Travolta   koji je  gotovo briznuo u plač tražeći od publike i gledatelja da se prisjete njegovih vršnjaka u industriji zabave koji više nisu među nama.

- Dirnuli su nam srca, nasmijali su nas i postali dragi prijatelji kojima ćemo uvijek ostati beznadno odani -  rekao je glumac, citiravši tako pjesmu "Hopelessly Devoted To You", koju je Newton-John pjevala u "Briljantinu". Jimmy Kimmel treći put je vodio dodjelu Oscara i ovaj put se odlučio našaliti na račun Willa Smitha koji je šamarom koji je zadao Chrisu Rocku usred prošlogodišnje dodjele, obilježio prošlogodišnju dodjelu. 

- Ako bilo tko u ovom kinu počini čin nasilja u bilo kojem trenutku tijekom predstave, bit će vam dodijeljen Oscar za najboljeg glumca i dopušteno vam je da održite 19-minutni govor. Ali ozbiljno, Akademija ima krizni tim. Ako se nešto nepredvidivo ili nasilno dogodi tijekom predstave, sjednite i ne radite apsolutno ništa. Možda čak i zagrlite napadača - rekao je Kimmel i tako se osvrnuo na prošlogodišnji situaciju kada je Smith osvojio Oscar i održao govor na pozornici i udario Chrisa Rocka zbog šale koju je izrekao na račun njegove supruge.

Kasnije se Kimmel na pozornici pojavio s magarcem i rekao: Ovo je certificirani magarac za emocionalnu podršku. Barem smo tako rekli zrakoplovnoj tvrtki da je ukrcaju na avion iz Irske. Ako se osjećate tužno ili trebate zagrljaj... - kazao je voditelj. Na pozornici se tijekom dodjele ukazao i jedan medvjed. Elizabeth Banks uručila je nagradu za najbolje vizualne efekte - u pratnji vrlo hiperaktivnog grizlija. - Nedavno sam režirala film Cocaine Bear i bez vizualnih efekata medvjed bi ovako izgledao, našalila se Banks.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije