Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNO PROBLEMA

Najveća hrvatska stručnjakinja za kraljevsku obitelj: 'Meni je čudno što on nije bio uz nju...'

Foto: Reuters
1/34
29.03.2024.
u 22:00

Stručnjakinja za kraljevsku obitelj za Večernjakovu emisiju je progovorila o recentnim događajima oko Kate Middleton te prognozirala kako će nova saznanja utjecati na dinamiku odnosa među pripadnicima kraljevske loze.

Gošća Večernjakove emisije bila je Nada Mirković, dugogodišnja novinarka, urednica te najveća hrvatska stručnjakinja za dešavanja u kraljevskoj obitelji. Povod razgovora je šokantna vijest da princeza od Walesa, Catherine Elizabeth Middleton (32), boluje od karcinoma. Mirković objašnjava zašto nije iznenađena konačnim razlogom princezinog odsustva.

- Zapravo nisam iznenađena jer koja druga bolest bi zahtijevala tako dug oporavak? Odmah mi je bilo jasno da posrijedi mora biti nešto veoma ozbiljno, što se tiče medicinskog problema ili pak veliki sukob unutar obitelji kao što su mediji na vulgaran način davali naslutiti. Ona je objasnila da je trebala neko vrijeme za oporavak pa da može krenuti na kemoterapiju, što je fizički jako zahtjevno - priča i naglašava da se Kate osim fizičkih prepreka morala izboriti i s onim emocionalnim: - U toj situaciji je zapravo najteže pronaći način kako priopćiti djeci. Mora ih se za to pripremiti, što je jako teško kod obitelji s još uvijek malom djecom. Djecu treba zaštititi od anksioznosti, straha i od majčine dijagnoze čije ozbiljnosti su ipak svjesna - kaže Mirković koja ipak smatra da je cijela situacija bila loše iskomunicirana, za što glavnu krivicu snosi kraljevska PR služba.

Galerija: Šokantna objava kraljevske obitelji: Pogledajte naslovnice britanskog tiska jutros poslije teške vijesti

1/7

Bivša prevoditeljica također problematizira ulogu Kateinog muža, princa Williama (41), koji se nije pojavio uz svoju suprugu u video priopćenju s klupe i na taj način joj pružio podršku: - Meni je čudno što on nije bio uz nju i na koncu pozvao javnost i medije da pomognu princezi tako što neće ulaziti u njezinu dijagnozu ili privatni život prije nego što sama s detaljima ne izađe u javnost - na što voditeljica sugerira da je možda posrijedi dogovor supružnika: - Tako su se sigurno dogovorili da joj ne ukrade trenutak, ali smatram kako bi jača poruka bila da ona kaže što ima, a William zamoli javnost da dopusti da se Kate oporavi svojim tempom - zaključuje Nada, koja misli da je identična situacija zadesila princa Harryja (39) i princezu Meghan, Williamov brat bi sigurno stao uz svoju odabranicu.

- Po mojem je mišljenju princ William poprilično uvrijeđen Harryjevim javnim istupima, a još više onim intervjuom koji je Meghan dala Oprah. Cijeli taj razvoj situacije jako je uzdrmao kraljevsku obitelj, iako bi za njih u ovom trenutku najbolje bilo da se pomire - s dozom skepse stručnjakinja za kraljevsku obitelj govori o mogućnosti pomirenja posvađane braće.

VEZANI ČLANCI: 

 

 

U medijima se pojavljuju brojne špekulacije o tome kad bi se Middleton mogla vratiti obavljanju svojih dužnosti, a svoj sud donosi i gošća: - Kate je mlada, zgodna žena koja je za Engleze dugo bila simbol elegancije. Mislim da ona ima određenu dozu ega kad je u pitanju vlastiti izgled i da se želi vratiti u punoj snazi, kad će ponovno dobro izgledati, što će se sigurno dogoditi - analizira gošća te naglašava kako se u ovakvim situacijama vidi razmjer popularnosti Kate Middleton - Brojke su pokazatelj. Vi kad pogledate da je istovremeno s njenim priopćenjem o raku bio onaj nevjerojatni teroristički napad u Moskvi, a tu su i dešavanja u Gazi, Ukrajini.. Ova vijest je bila apsolutno prva svugdje i ona je apsolutno najveći celebrity na svijetu - zaključuje Mirković.   

   

  

        

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije